Alex Soze hoort strafeis: OM wil hem achter de tralies

Nieuws
Alex Soze hoort strafeis: OM wil hem achter de tralies

Alex Soze hoort strafeis: OM wil hem achter de tralies

Alex Soze hoort strafeis: OM wil hem achter de tralies

Alex Soze kreeg vandaag de eis van het Openbaar Ministerie te horen in verband met de mishandeling van een politie-agent in Groningen. Soze's stapavond liep destijds volledig uit de klauwen waardoor de vlogger door drie man sterk overmeesterd moest worden.

Wat gebeurde er met Alex Soze in Groningen?

Resumerend: op een woensdagnacht in maart 2021 slaat Alex Soze met zijn vuisten op een politieauto die onderweg is naar een hulpverleningsmelding. Daarna slaat hij een agent op de grond, gevolgd door een schop. Getuigen zien daarna hoe de politie Soze met pepperspray en een taser op de grond weten te krijgen. De shockvlogger is snel weer op de been, maar wordt wordt hij overmeesterd door drie politiemannen.

De beelden van de aanhouding gingen vervolgens viraal, een betrokken agent moest vanwege zijn verwondingen naar de eerste hulp.

Eis Openbaar Ministerie tegen Alex Soze

Vandaag moest hij zich in de rechtbank verantwoorden voor deze actie. Het OM eist een celstraf van 450 dagen, waarvan 309 voorwaardelijk. De proeftijd is opmerkelijk lang: drie jaar. Ook wil het OM dat Soze geen agenten meer filmt, waarmee ze hem zijn favoriete hobby proberen af te nemen.

De rechter doet over twee weken uitspraak in de Soze-zaak.

 

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties