Bangalijst Utrechtsch Studenten Corps opgedoken

Nieuws
Bangalijst Utrechtsch Studenten Corps opgedoken
ANP
Nieuws

Bangalijst Utrechtsch Studenten Corps opgedoken

Bangalijst Utrechtsch Studenten Corps opgedoken
ANP

In Utrecht heeft een PowerPoint-presentatie voor flinke opschudding gezorgd. De presentatie, gemaakt door leden van het Utrechtsch Studenten Corps, rangschikt zo'n dertig vrouwelijke studenten op basis van hun ervaringen onder de lakens. Deze dames, lid van de Utrechtsche Vrouwelijke Studentenvereeniging, zijn nu het gesprek van de dag.

Banga

Verdeeld in 'favorieten' en 'draken' lijkt deze presentatie rechtstreeks uit een tienerfilm te komen, maar de realiteit is bitter. Met foto's, namen, en soms zelfs adressen en telefoonnummers erbij. De Utrechtse politiek staat op zijn achterste benen, D66, GroenLinks en Student & Starter hebben al vragen gesteld.

USC in verlegenheid gebracht

Het Utrechts Studenten Corps heeft de betrokken leden geschorst. Prioriteit ligt bij het ondersteunen van de gedupeerde studentes, terwijl het corps belooft met een strenge straf te komen. De nadruk ligt op een cultuurverbetering binnen de vereniging, waarbij seksuele veiligheid en welzijn centraal staan.

Gemeente en universiteit in actie

De gemeente Utrecht, samen met de Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht, neemt de zaak hoog op. Er wordt nog veel onderzocht, en de volledige impact van de presentatie is nog niet bekend. Dit incident laat echter een duidelijke boodschap achter: er is een dringende behoefte aan verandering binnen de studentencultuur om dergelijke privacy-inbreuken en denigrerende acties te stoppen.

© ANP

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties