Bizar: Raketwerper verwoest woning in Eindhoven

Nieuws
Bizar: Raketwerper verwoest woning in Eindhoven
GettyImages
Nieuws

Bizar: Raketwerper verwoest woning in Eindhoven

Bizar: Raketwerper verwoest woning in Eindhoven
GettyImages

Gisterenavond werd een woning in Eindhoven vernield door een zware explosie, de knal werd veroorzaakt door een raketwerper.

Explosie in Eindhoven

De politie kreeg rond 21.000 een melding van een gigantische explosie in een woning aan het Hefveld. Hulpverleners gingen eerst uit va neen gaslek maar het werd al snel duidelijk dat er iets anders aan de hand was. Er raakten drie mensen gewond en de buurt reageerde geschrokken op het incident: "Onze buren hadden het bijna niet meer kunnen navertellen. Dat was verschrikkelijk geweest".

Raketwerper 

Explosievendeskundige Ad van Riel keek naar de foto's van de ravage en vermoedt dat het gaat om de explosie van een antitankraket: "Ze moeten hebben zitten klooien met dat ding. Zo'n antitank-brisantgranaatraket is heel gevoelig: een beetje statische elektriciteit kan al genoeg zijn om hem te laten ontploffen. Dat kan al gebeuren als je met je sokken over het tapijt loop". Het is volgens van Riel ook bijna onmogelijk om de antitankraket te vervoeren: "Iedereen met verstand van zaken blijft er dan ook vanaf. Als wij zoiets vinden, dan blazen we het ter plaatse op. Je kunt zo'n raket niet veilig vervoeren".

Drie gewonden 

Er waren drie mensen in de woning toen de knal plaatsvond, een 57-jarige man en 53-jarige vrouw die er wonen en een 62-jarige vriend. De inzittenden raakten gewond door de ontploffing, de twee heren zijn als verdachten aangehouden.

Raket uit criminele circuit 

De aangehouden heren zijn mogelijk criminelen, Ad van Riel is er namelijk van overtuigt dat de raketwerper op illegale wijze in de woning terecht kwam: "De kans lijkt me nagenoeg nul dat Defensie deze raket is verloren bij een oefening. Ik vermoed dat-ie afkomstig is uit criminele hoek, verkregen uit bijvoorbeeld voormalig Joegoslavië".

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties