Breaking: Eva Jinek verlaat RTL

Nieuws
Breaking: Eva Jinek verlaat RTL
© BSR Agency
Nieuws

Breaking: Eva Jinek verlaat RTL

Breaking: Eva Jinek verlaat RTL
© BSR Agency

Eva Jinek maakt een einde aan de geruchten over haar tv-toekomst. Ze tekent een contract van 4 jaar bij AvroTros en gaat terug naar de publieke omroep. De basis van de samenwerking is een nieuw te ontwikkelen programma waarin actualiteiten en cultuur centraal staan. Wel doet Jinek qua salaris een enorme stap terug hiermee.

Leerzaam

Eva laat weten dat ze 'met veel plezier' terugkijkt op de afgelopen jaren bij RTL. 'De hele periode was avontuurlijk en ook nog eens heel leerzaam. Nu is het tijd voor iets anders', aldus de presentatrice. 'Toen AVROTROS me vroeg terug te keren naar de publieke omroep om samen met hen een programma te ontwikkelen waarin ik zowel mijn journalistieke kant maar vooral ook mijn hart voor cultuur een plek kan geven, werd ik meteen enthousiast'.

Nieuw programma

Eric van Stade, algemeen directeur AvroTros, zegt dat zijn omroep 'de nadrukkelijke wens' heeft om 'een onderscheidend programma te brengen waarbij actualiteiten en cultuur de basis vormen'. Hij vervolgde: 'Eva heeft ruimschoots bewezen dat zij zo’n programma met verve kan dragen. Daarom heb ik haar benaderd met de vraag of ze openstond voor een terugkeer naar de publieke omroep. Haar komst is een verrijking voor AvroTros en de publieke omroep in het algemeen'.

Drastische salaris vermindering

Alleen qua salaris zal Jinek er drastisch op achteruitgaan: ze gaat van 1,2 miljoen euro per jaar naar zo’n twee ton per jaar. Maar daar lijkt de presentatrice zelf niet mee te zitten; er staat waarschijnlijk al genoeg spaargeld op de bank na jarenlang bij RTL haar eigen talkshow te hebben gerund. Peter van der Vorst, contentdirecteur van RTL, liet weten: 'We hebben de laatste vier jaar heel fijn samengewerkt met Eva en we hadden die samenwerking graag voortgezet. We vinden het jammer, maar respecteren haar keuze. De afgelopen jaren hebben we een sterkte late night programmering neergezet, waar Renze, Humberto en Beau met z'n drieën aan doorbouwen. We wensen Eva veel succes bij AvroTros'.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties