Breaking: OM vervolgt Peter Gillis voor belastingfraude

Nieuws
Breaking: OM vervolgt Peter Gillis voor belastingfraude
Nieuws

Breaking: OM vervolgt Peter Gillis voor belastingfraude

Breaking: OM vervolgt Peter Gillis voor belastingfraude

Het zit Peter Gillis alles behalve mee de laatste tijd. Hij mag binnenkort in de rechtbank verschijnen wegens de vermeende mishandeling van zijn ex Nicolleke, de dwangsommen slaan hem om de oren en nu moet hij ook één van zijn vakantieparken gaan ontruimen. Maar hier stopt het niet bij: de vakantiepark schurk wordt nu officieel vervolgd door het Openbaar ministerie voor belastingfraude.

Bevindingen

Een woordvoerder van het Functioneel Parket heeft berichtgeving van Quote hierover bevestigd. 'De verdachten zijn nu aan zet om aan te geven welke onderzoekswensen zij nog hebben ten aanzien van de bevindingen van de FIOD', laat de woordvoerder weten. Daarna wordt de zogenoemde ‘regiefase’ afgesloten en beoordeelt de rechtbank het onderzoek.

Grote controle van de FIOD

Het OM laat weten: 'De verdenkingen betreffen het niet juist voeren en bewaren van de administratie, het verstrekken van onjuiste of onvolledige informatie aan de Belastingdienst en het niet (tijdig) doen van aangifte vennootschapsbelasting'. Dit na een grote controle van de FIOD, Belastingdienst, gemeenten, politie, OM en de Arbeidsinspectie in mei 2019 van enkele recreatieparken en andere locaties in Noord-Brabant en Zeeland. Er werden locaties gecontroleerd in Asten, Loon op Zand, Valkenswaard en Terneuzen (Hoek). Verder doet het Openbaar Ministerie geen mededelingen.

Einde van Gillis?

De agenda van Petertje staat de komende maand bomvol met rechtbankafspraakjes als het zo doorgaat. De campinggigant schuift langzaam van zijn berg af, terwijl hij zelf verwoed volhoudt dat alles goed gaat. Zo kondigde hij nog geen week geleden aan dat hij binnenkort een kookboek gaat uitbrengen, terwijl volgers hem in zijn realityshow nog met een koelkast zagen die volgestouwd was met kant-en klaar maaltijden. Hij moet zich toch ergens mee bezighouden terwijl zijn rijk om zich heen langzaam afbrokkelt. Want Gillis belandt nu op een punt dat zelfs zijn befaamde uitspraak 'Hoge bomen vangen veel wind' zijn situatie niet veel recht meer aandoet.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties