Britse koning Charles heeft vorm van kanker

Nieuws
Britse koning Charles heeft vorm van kanker
Nieuws

Britse koning Charles heeft vorm van kanker

Britse koning Charles heeft vorm van kanker

De Britse koning Charles (75) heeft een vorm van kanker. Dat schrijft Buckingham Palace maandag in een verklaring. De ziekte werd ontdekt tijdens een operatie voor een goedaardige prostaatvergroting, waaraan hij eind januari werd geholpen.

"Latere diagnostische tests hebben een vorm van kanker aan het licht gebracht", luidt de verklaring. De koning is maandag begonnen met behandelingen en legt in deze periode zijn werkzaamheden neer op advies van zijn artsen. Wel gaat hij door met het uitvoeren van staatszaken en officieel papierwerk.

De koning laat weten dat hij zijn medisch team dankbaar is voor "hun snelle interventie". De vorst is volgens zijn paleis positief over zijn behandeling en kijkt ernaar uit om zo snel mogelijk weer zijn publieke taken te hervatten.

Begrip

Buckingham Palace meldt ook dat de koning ervoor koos om zijn diagnose te delen om speculatie te voorkomen. Ook wil hij het begrip vergroten voor iedereen over de hele wereld die door kanker wordt getroffen.

Koning Charles verliet de London Clinic op 29 januari na de operatie aan zijn prostaat.

© ANP

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties