Dit wordt het weer op Koningsdag 2024

Nieuws
Dit wordt het weer op Koningsdag 2024
Nieuws

Dit wordt het weer op Koningsdag 2024

Dit wordt het weer op Koningsdag 2024

Het is bijna te koud om waar te zijn. Terwijl we hunkerend uitkijken naar de lente, houdt Moeder Natuur ons nog stevig in haar ijzige greep. Maar houd moed, want de redding is nabij. Nog even doorbijten want vanaf vrijdag belooft het kwik eindelijk te stijgen, precies op tijd voor Koningsdag!

De koude noordoostenwind heeft ons land ferm in zijn macht. Weerplaza meldt namelijk dat de temperaturen sinds vorige week ver onder de gebruikelijke lente-norm liggen. Zelfs op zondagmiddag bereiken we met moeite de 11 graden, een schril contrast met de verwachte 13 tot 17 graden. Zet je schrap voor dagen waarop het kwik stug onder de 12 graden blijft steken.

Vorst aan de grond

Bereid je voor op een serie gure nachten waarbij de temperatuur flirt met het vriespunt. De eerste zomerse enthousiastelingen onder de planten zouden wel eens een koude douche kunnen krijgen. Weerplaza's advies luidt dan ook: haal die kwetsbare groene vrienden naar binnen of bescherm ze tegen de vorst.

Weer Koningsdag

Ondanks de kille start van 10 graden op donderdag hangt er verandering in de lucht. Zodra de wind op vrijdag naar het zuidwesten draait, maken we een sprong vooruit naar zachtere tijden. Koningsdag zelf wordt een dag van nationale verlichting met temperaturen die eindelijk de normale waarden voor april raken: 12 tot 17 graden, afhankelijk van waar je je in het land bevindt. Een vorstelijk vooruitzicht voor het weer!

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties