Einde Yeezy-tijdperk? Adidas stopt samenwerking met Kanye West

Nieuws
Einde Yeezy-tijdperk? Adidas stopt samenwerking met Kanye West
Nieuws

Einde Yeezy-tijdperk? Adidas stopt samenwerking met Kanye West

Einde Yeezy-tijdperk? Adidas stopt samenwerking met Kanye West

Adidas heeft per direct hun samenwerking met Kanye West gestopt. Dit is vanwege de antisemitische uitspraken van de rapper. Betekent dit het einde van Yeezy of zal Ye met een nieuw masterplan komen?

Nog kort geleden veroorzaakte de rapper ophef door tijdens Paris Fashion Week een T-shirt te dragen met daarop 'White Lives Matter', wat de Black Lives Matter-actie enorm tegenspreekt. Daarna verscheen er nog een screenshot uit een gesprek met mede-rapper Diddy, ook daar kon Ye zich voor de zoveelste keer niet inhouden. "Ik ga jou als voorbeeld gebruiken om duidelijk te maken dat de Joodse mensen, die aan jou gevraagd hebben om mij te bellen, mij niet kunnen bedreigen of beïnvloeden", aldus Kanye.

Reactie Adidas

Adidas laat zich uit over het nieuws. "Adidas tolereert geen antisemitisme en andere haat. De recente reacties en daden van Ye waren onaanvaardbaar, haatdragend en gevaarlijk, en ze schenden de bedrijfswaarden van diversiteit en inclusie, wederzijds respect en eerlijkheid."

Einde Yeezy

Sinds 2014 zijn de Yeezy patta's niet meer weg te denken uit de modewereld, maar daar komt (voorlopig) een einde aan. De fabricatie van alle producten waar Kanye West achterstond (en dat zijn er nogal wat) is direct stopgezet. Dit betekent dat er geen Yeezy's meer worden geproduceerd. De sneakers zijn tot op de dag van vandaag razend populair dus zullen de resell prijzen wel in de lucht gaan schieten. Gaat Ye een comeback maken bij concurrent Nike?

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties