Elon Musk heeft maling aan uitslag poll, blijft baas van Twitter

Nieuws
Elon Musk heeft maling aan uitslag poll, blijft baas van Twitter
Nieuws

Elon Musk heeft maling aan uitslag poll, blijft baas van Twitter

Elon Musk heeft maling aan uitslag poll, blijft baas van Twitter

Ondanks dat miljoenen Twitter-gebruikers maandag voor zijn vertrek stemden, is Elon Musk nog steeds de CEO van het sociale netwerk.

De miljardair leek de uitslag van de poll te respecteren, maar hij heeft sindsdien laten doorschemeren dat alleen Twitter Blue-abonnees in de toekomst mogen stemmen over beleidsveranderingen. Nadat hij was weggestemd met 57 procent van de 17,5 miljoen stemmen, tweette hij een reactie op suggesties dat de poll scheefgetrokken was door nepaccounts en reageerde hij positief toen iemand suggereerde dat alleen Twitter Blue-abonnees zouden mogen stemmen over beleidswijzigingen.

Schorsing journalisten

Sinds Elon Musk Twitter heeft gekocht voor een bedrag van 44 miljard dollar (41,5 miljard euro), heeft hij veel tegenwerking geoogst. Op vrijdag blokkeerde hij gebruikers van de nieuwszenders New York Times en CNN, met de bewering dat deze verslaggevers zijn familie mogelijk in gevaar brachten door te berichten over de verblijfplaats van zijn vliegtuig. Hierna vroeg Musk het publiek of hij de schorsingen moest intrekken of wachten tot later; de meesten stemden voor het onmiddellijk opheffen ervan.

VN-secretaris-generaal António Guterres uitte diepe bezorgdheid over Musk's acties, terwijl Reporters without Borders het bestempelde als een "bedreiging voor de democratie". Ook mediaorganisaties en landen over de hele wereld stelden het aan de kaak. Bovendien mochten gebruikers van Twitter hun profiel niet verbinden met andere sociale media platforms zoals Facebook en Instagram; dit verbod werd een dag later ingetrokken vanwege enorme kritiek.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties