Geert Wilders veegt Frans Timmermans van tafel met gemene opmerking

Nieuws
Geert Wilders veegt Frans Timmermans van tafel met gemene opmerking
Nieuws

Geert Wilders veegt Frans Timmermans van tafel met gemene opmerking

Geert Wilders veegt Frans Timmermans van tafel met gemene opmerking

In Het Debat van Nederland heeft PVV-leider Geert Wilders een opmerkelijke indruk achtergelaten. Uit een flitspeiling onder 5.202 panelleden van Hart van Nederland blijkt dat Wilders de show stal en de meeste kijkers positief verraste. Ook deelde hij een niet zo subtiele sneer uit aan Timmermans over zijn toegenomen omvang.

Bekijk het fragment hieronder:

   

Wilders aan kop, concurrenten volgen

Uit peilingen onder kijkers blijkt dat 49% van de respondenten Wilders als debatwinnaar ziet. VVD's Dilan Yeşilgöz en NSC-leider Pieter Omtzigt volgen met respectievelijk 20% en 19%. Frans Timmermans van GroenLinks-PvdA blijft achter met slechts 8% van de stemmen, terwijl 4% geen van de lijsttrekkers overtuigend vond.

Wilders' impact was niet beperkt tot zijn eigen aanhang. Opvallend genoeg kozen ook 51% van de VVD-stemmers en 49% van de NSC-aanhangers hem als de beste spreker, wat suggereert dat hij het beter deed dan hun eigen partijleiders..

Debat beïnvloedt stemgedrag

Het debat heeft een aanzienlijke invloed gehad op de kiezers. Maar liefst 63% geeft aan dat het debat hun stemkeuze heeft beïnvloed. Van hen werd 43% zekerder van hun keuze, 12% twijfelde meer en 8% switchte zelfs van partij. Vooral aanhangers van PVV, D66 en VVD voelden zich meer bevestigd in hun keuze.

Twijfel en zekerheid na het debat

Onder de kiezers die eerder stemden voor de Provinciale Statenverkiezingen, werden PVV-, D66- en VVD-stemmers het meest zeker van hun keuze. ChristenUnie, SP en JA21-aanhangers gingen juist meer twijfelen. Opvallend is dat kiezers van FVD, CDA, GroenLinks en PvdA na het debat overwogen om hun stem te veranderen.

De hoogtepunten uit het debat zijn hier terug te kijken.

Bron: SBS6

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties