Gerrit Hiemstra kapt ermee: "Ik hef mijn account op"

Nieuws
Gerrit Hiemstra kapt ermee: "Ik hef mijn account op"
Nieuws

Gerrit Hiemstra kapt ermee: "Ik hef mijn account op"

Gerrit Hiemstra kapt ermee: "Ik hef mijn account op"

Ook meteoroloog Gerrit Hiemstra heeft besloten berichtendienst X te verlaten. De voormalig NOS-weerman maakte dit vrijdagochtend bekend op X, voordat hij zijn account verwijderde. "Ik hef mijn account op", schrijft hij. "Ik wil niet meer deelnemen aan een platform dat een vrijplaats is voor lafaards, racisten en neofascisten die bewust vanachter anonieme accounts schelden, beledigen en desinformatie verspreiden. De stompzinnigheid op dit forum is niet meer te harden."

Klimaatdominee 

Hiemstra had meer dan 100.000 volgers. Hij plaatste vaak berichten over de klimaatveranderingen en de gevolgen daarvan voor de wereld. Veel anonieme accounts op X reageren vrijdag verheugd op het vertrek van Hiemstra. De meteoroloog gaat door op Bluesky.

Akwasi

KRO-NCRV besloot maandag te stoppen met X, nadat omroepbaas Akwasi dagenlang werd bestookt met racistische berichten omdat hij deelnam aan De slimste mens. De omroep riep andere mediabedrijven op zijn voorbeeld te volgen. Veel mediabedrijven gaven aan hier over na te denken.

Alle oud-winnaars van De slimste mens deelden dinsdag op sociale media een verklaring waarin ze hun steun uitspraken voor Akwasi en waarin ze de stortvloed aan racistische berichten veroordeelden. PVV-leider Geert Wilders plaatste op X echter een bericht waarin hij eigenaar Elon Musk complimenteerde met zijn "leuke, vrije medium".

Weerman

Hiemstra stopte in het najaar na 25 jaar als NOS-weerman. Van de NOS en het KNMI kreeg hij als afscheidscadeau zijn eigen storm.

gerrit hiemstra stopt twitter

© ANP

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties