Kevin Spacey schikt voor 1 miljoen dollar met productiebedrijf

Nieuws
Kevin Spacey schikt voor 1 miljoen dollar met productiebedrijf
ANP
Nieuws

Kevin Spacey schikt voor 1 miljoen dollar met productiebedrijf

Kevin Spacey schikt voor 1 miljoen dollar met productiebedrijf
ANP

Kevin Spacey gaat voor 1 miljoen dollar (zo'n 929.000 euro) schikken met MRC, het productiebedrijf achter de Netflix-serie House of Cards. Dat meldt Variety. Spacey werd in 2017 uit de serie gezet om aantijgingen van grensoverschrijdend gedrag, waarvoor hij vorig jaar is vrijgesproken.

Het vertrek uit de serie kwam de acteur mogelijk op een vonnis van 31 miljoen dollar (bijna 29 miljoen dollar) te staan, want een arbiter oordeelde dat MRC de kosten voor het schrappen van het laatste seizoen en het opnieuw opnemen hiervan terug moest krijgen. Het gaat MRC nu inclusief rente om een bedrag van 36 miljoen dollar (zo'n 33 miljoen euro). De afspraak is dat Spacey, die het bedrag van 1 miljoen dollar in termijnen betaalt, meewerkt om de overige 35 miljoen euro op zijn verzekering te verhalen.

Kevin Spacey verslaafd 

Producties sluiten castverzekeringspolissen af om zichzelf te beschermen in het geval een acteur ziek wordt. Spacey heeft zich na de aantijgingen in een kliniek laten opnemen waar behandelingen worden aangeboden voor seksverslavingen. MRC probeerde de volledige kosten door het ontslag van Spacey te verhalen op twee verzekeringsmaatschappijen van de acteur, met als reden dat sprake was van een ziekte.

Daar ging de rechter niet in mee. Wel kreeg MRC de mogelijkheid om meer gegevens aan te leveren voordat een van de twee zaken, namelijk die met Fireman's Fund Insurance Company, volledig verworpen werd. Spacey weigerde echter mee te werken aan het onderzoek. Op 18 december, twee weken voor de deadline, sloot MRC toch de eerdergenoemde deal met Spacey. De acteur hoeft nu nog maar 1 miljoen dollar te betalen aan MRC, in ruil voor meewerking aan het onderzoek.

Dat deed Spacey, waarop MRC op 2 januari een gewijzigde aanklacht indiende. Zo staat hier nu in dat Spacey werd behandeld voor angst en depressie. Fireman's Fund Insurance Company heeft vorige week een motie ingediend om de gewijzigde aanklacht te verwerpen, die volgens de verzekeringsmaatschappij "grenst aan het absurde". Variety meldt niet of al bekend is wanneer een uitspraak volgt.

© ANP

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties