Marokkaanse vader spreekt relschoppers aan: 'Schaam jullie!'

Nieuws
Marokkaanse vader spreekt relschoppers aan: 'Schaam jullie!'
Nieuws

Marokkaanse vader spreekt relschoppers aan: 'Schaam jullie!'

Marokkaanse vader spreekt relschoppers aan: 'Schaam jullie!'

Na de hectiek van gisteravond als gevolg van Marokko's overwinning op België komt nu gelukkig het gezond verstand bovendrijven. Mensen uit de Marokkaanse gemeenschap die zich uitspreken tegen de rellen en zinloze vernielingen.

Confrontatie 

Eerder vandaag ging deze videoboodschap aan het adres van de relschoppers al viraal, nu komen er ook beelden naar buiten van een Marokkaanse man die in de Brusselse ravage loopt en de verantwoordelijken direct aanspreekt op hun gedrag. Meer van dit graag!

Bekijk zijn boodschap hieronder:

Wijkagent spreekt zich uit

Op LinkedIn heeft ook de Brabantse agent H. Argani een betoog geplaatst over de gebeurtenissen van zondagavond. Het lezen waard:

"Wat begon met een euforische stemming eindige al snel in een stemming van schaamte. Niet alleen bij mij, maar bij een overgrote deel van de Marokkanen.

Ik kan me niet voorstellen dat er iemand trots is op deze “rellende losgeschoten randdebielen”. Een andere omschrijving heb ik helaas niet en noem het beestje gewoon bij de naam. Ik lees veel berichten over het hoe en waarom. Hoe we hiervan kunnen leren om het een volgende keer anders te doen, om te voorkomen dat deze lieden gaan rellen.

Wat moeten we anders doen vraag ik me af!? Dit soort lieden zeker geen podium geven en ons afvragen wat de ouders en wat de gemeenschap kan doen en misschien wel had moeten doen. Niet weglopen van de verantwoordelijkheid die ook de ouders hebben en vooral niet wegkijken. Maar ook de verantwoordelijkheid die we allen hebben om deze lieden tot de orde te roepen.

Dit geldt overigens voor alle soortgelijke gebeurtenissen. Los van deze trieste navertoning ben ik trots op het Marokkaanse elftal en hun behaalde prestatie. De blijdschap is er, meer dan de schaamte die deze lieden ons ongevraagd bezorgen. Dit mag zeker niet de norm worden. Een schrale troost dat “slecht nieuws” bijna altijd het goede overruled."

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties