Scholier uit Kampen slaat meisje knockout

Nieuws
Scholier uit Kampen slaat meisje knockout
Nieuws

Scholier uit Kampen slaat meisje knockout

Scholier uit Kampen slaat meisje knockout

Opmerkelijke beelden vanuit het Pieter Zandt Scholengemeenschap in Kampen. Een ruzie in de aula om een stoel draait uit in een vechtpartij. Het meisje in beeld zou een stoel hebben afgepakt en begint als ze daar op aangesproken wordt met meppen, waarna de veel grotere jongen besluit uit te halen en het meisje knockout beukt.

Bekijk de beelden hieronder:

 

Schoolbestuurder Jan van Putten laat aan het RD weten dat het het meisje snel weer bij kennis was en de schooldag wilde afmaken: "Maar we hebben beide leerlingen naar huis gestuurd en met de ouders gesproken. Ze blijven voorlopig thuis tot we onderzocht hebben wat er precies is voorgevallen."

Op de site van de school is een brief over het incident gepubliceerd:

"Hierbij informeren we u over een ernstig incident dat zich vandaag, dinsdag 22-11-2022, op onze school in Kampen heeft voorgedaan. Het betreft een geweldsincident tussen twee leerlingen. Een andere leerling heeft daarvan een filmpje gemaakt en gedeeld. Als school zijn wij geschokt door deze gebeurtenissen. Wij vinden het erg verdrietig dat een dergelijke situatie zich heeft voorgedaan. God roept ons ertoe op het goede voor onze naaste te zoeken. Geweld past hier niet bij en verspreiding van deze beelden ook niet.

Wij zijn direct gestart met een grondig onderzoek. De beide direct betrokken leerlingen zijn gedurende het onderzoek niet op school. Wij beraden ons op nadere stappen. Er lijkt gelukkig geen sprake te zijn van letsel.

Wilt u met uw kind in gesprek gaan over wat er is gebeurd en hoe er op zo’n onverwachte situatie gereageerd dient te worden? We vragen u samen met uw kind te bidden voor de beide leerlingen, voor de leerlingen die er ooggetuige van waren en voor de hele school.

We willen dat de Pieter Zandt een plek is waar leerlingen veilig zijn en waar iedereen die in moeilijkheden verkeert op hulp kan rekenen. Morgenochtend zal er bij de dagopening aandacht worden besteed aan wat er is gebeurd en spreken de docenten met de leerlingen hierover. Laten we allen lessen trekken uit dit nare incident door het gesprek erover aan te gaan."

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties