Staatsloterij in paniek over ontbrekende winnaar van €100.000

Nieuws
Staatsloterij in paniek over ontbrekende winnaar van €100.000
Nieuws

Staatsloterij in paniek over ontbrekende winnaar van €100.000

Staatsloterij in paniek over ontbrekende winnaar van €100.000

Een enorme prijs van 100.000 euro ligt al bijna een jaar onaangeroerd in bij de Staatsloterij. De winnaar van deze belastingvrije prijs heeft zich namelijk nog steeds niet gemeld.

Het komt vaker voor dat winnaars van grote prijzen zich niet direct melden, vooral bij loten die in fysieke winkels zijn gekocht. Dit zegt Bjorn Rosner, prijswinnaarbegeleider bij Nederlandse Loterij.

"Als loten online zijn gekocht of via een abonnement, wordt het prijzengeld automatisch naar de winnaar overgemaakt. Bij fysieke loten moet de winnaar echter persoonlijk langskomen met het winnende Staatslot bij ons kantoor," legt hij uit.

Als de winnaar zich niet meldt, gaat het prijzengeld naar de afdracht voor goede doelen, waaronder NOC*NSF, achttien geselecteerde organisaties en de Nederlandse staat. Het is dus niet alleen de winnaar die hier belang bij heeft, maar ook diverse maatschappelijke initiatieven.

Het is niet de eerste keer dat Staatsloterij op zoek moet naar prijswinnaars. In de aanloop naar de Oudejaarstrekking vorig jaar werden zelfs vliegtuigjes ingezet om winnaars te lokaliseren. Daarnaast is er jaarlijks een landelijke zoektocht naar de winnaars van elektrische MINI Coopers.

Het winnende lot

Het gaat om lotnummer CV 39577, gekocht bij Shell De Rijp voor de trekking van 10 november 2023. De tijd begint nu echt te dringen, want winnaars hebben slechts één jaar om hun prijs te claimen. De deadline nadert snel, op 10 november 2024.

Deze maand is het weer spannend, want de jackpot voor de trekking van 10 oktober stond op maar liefst 18,3 miljoen euro. De kans dat de jackpot zou vallen is 1 op 3.

Bij de Staatsloterij-trekking van donderdag 10 oktober heeft een abonneespeler uit de Noord-Hollandse gemeente Koggenland de Mega Jackpot van 18,3 miljoen euro belastingvrij gewonnen. Het winnende lotnummer is HI 97457.

Staatsloterij benadrukt dat de anonimiteit van winnaars altijd vooropstaat. Dus hoewel de zoektocht intens is, zullen de persoonlijke gegevens van de winnaar nooit openbaar worden gemaakt.

De Staatsloterij is de oudste loterij van Nederland en bestaat sinds 1726. Het werd oorspronkelijk opgericht door de overheid om illegale loterijen tegen te gaan en belastinginkomsten te genereren.

Sindsdien is de Staatsloterij onafgebroken actief gebleven en is het een van de grootste en populairste loterijen in Nederland.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties