Zelfs verkeersboetes worden volgend jaar DUURDER

Nieuws
Zelfs verkeersboetes worden volgend jaar DUURDER
Nieuws

Zelfs verkeersboetes worden volgend jaar DUURDER

Zelfs verkeersboetes worden volgend jaar DUURDER

Terwijl minister Kaag verkondigde dat er weinig aan de koopkracht gedaan kon worden, is haar collega Dilan Yesilgöz van Justitie doodleuk voornemens om verkeersboeten volgend jaar met 8,6 procent te laten stijgen. Hoogst opmerkelijk.

Uit een brief van VVD'er Yesilgöz aan de Tweede Kamer blijkt dat de stijging voor 2023 bijna vier keer zoveel is als afgelopen jaren. In 2021 steeg het tarief van verkeersboetes nog met 1,6 procent. Dit jaar was de stijging 2 procent.

Verkeersboetes 2023

De minister heeft besloten dat de inflatiestijging ook in de verkeersboetes moet worden doorgevoerd. Gevolg: de boete voor door rood rijden gaat 280 euro kosten. Nu is dat nog 250 euro, exclusief administratiekosten. De prijs voor bellen achter het stuur gaat van 350 naar 380 euro. Appen op de fiets of achter het stuur stijgt naar 150 euro, waar dat nu nog 140 euro is.

'Niet onrechtvaardig'

Het ministerie van Justitie en Veiligheid zegt het niet onrechtvaardig te vinden om de prijzen op te krikken terwijl het leven toch al zo duur is. "Zolang je je aan de regels houdt, hoef je de kosten ook niet te maken", aldus een woordvoerster.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties