Coureur Ken Block omgekomen bij bizar ongeluk

Opmerkelijk
Coureur Ken Block omgekomen bij bizar ongeluk
Opmerkelijk

Coureur Ken Block omgekomen bij bizar ongeluk

Coureur Ken Block omgekomen bij bizar ongeluk

Ken Block, de bekende rallyrijder en oprichter van schoenenmerk DC Shoes, is op 55-jarige leeftijd tragisch overleden aan de gevolgen van een ongeluk met een sneeuwscooter.

Bekijk zijn populairste video hieronder:

 

Het zou zijn gebeurt in de Amerikaanse staat Utah, waar Ken Block een stuk land heeft en volgens een recente Twee nog met sneeuwscooters in de weer was. Volgens de Wasatch County Sheriff's Office reed Block een steile helling af toen zijn wielen plotseling tractie verloren en hij over de kop sloeg. Hoewel hulpverleners kort daarna ter plaatse kwamen, waren ze niet in staat hem te reanimeren.

Block's raceteam bevestigde zijn dood en gaf een verklaring uit waarin ze hun medeleven betuigden: "Ken was een visionair, een pionier en een icoon. En bovenal was hij een ongelooflijke vader en echtgenoot. Hij zal ongelooflijk gemist worden." Zijn prestaties als rallyrijder maakten hem erg populair op sociale media, omdat hij bekend stond om zijn gewaagde stunts met zijn rallyauto's als onderdeel van Gymkhana - wat een bijzonder moeilijke vorm van motorsport is die precisierijden in krappe ruimtes vereist.

YouTube-koning

Zijn gepassioneerde benadering van racen zorgde voor meerdere video's die razend populair werden op YouTube vanwege de routes vol krappe bochten die Block in zijn rallyauto's aflegde. Daarnaast was hij ook een ambassadeur voor de motorsportgemeenschap door het opzetten van programma's zoals de DC Shoes Hoonigan Racing Division om nieuwe talenten te helpen die anders door financiële problemen niet in staat zouden zijn geweest om zich op dit gebied te begeven.

Namens iedereen die de afgelopen tien jaar wel eens op het internet kwam: we gaan je missen, Ken.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties