Arm gezin 'Steenrijk, Straatarm' mag week naar Spanje, maar walgt van lokale keuken

Show & Tel
Arm gezin 'Steenrijk, Straatarm' mag week naar Spanje, maar walgt van lokale keuken
Show & Tel

Arm gezin 'Steenrijk, Straatarm' mag week naar Spanje, maar walgt van lokale keuken

Arm gezin 'Steenrijk, Straatarm' mag week naar Spanje, maar walgt van lokale keuken

In een nieuwe aflevering van Steenrijk, Straatarm wordt een minder gefortuneerd gezin getrakteerd op een zonvakantie. Alleenstaande moeder Karin en dochter Noa gaan samen naar de Spaanse kust, maar komen daar tot de realisatie dat de lokale cuisine flink tegenvalt in vergelijking met de snackbar in Katwijk. "Rotzooi!"

Het lijkt inmiddels vaste prik dat het arme gezin in het SBS-programma hun woning verruilt voor een zomerse bestemming. In de aflevering van woensdag mogen Karin en Noa naar Spanje. Maar... hoe blij zijn ze daar eigenlijk mee?

Weekje Spanje

Moeder Karin kan de eindjes, zonder hulp van de voedsel- en kledingbank, nauwelijks aan elkaar knopen. Natuurlijk vindt ze dat verschrikkelijk: “Het is soms heel moeilijk om Noa niet te kunnen geven wat ik haar zou willen geven”. Ze vertelt verder: “Op veel dingen moet ik ‘nee’ zeggen omdat we er het geld niet voor hebben.”

'Hamburger zonder rotzooi'

Noa en haar moeder zijn nooit eerder over de grens geweest en hebben dan ook geen idee wat ze kunnen verwachten. Eenmaal aangekomen worden ze aangenaam verrast door het prachtige landschap en het huis met zwembad. Maar schijnbaar zit er ook een flinke keerzijde aan zo'n Spaans festijn: de lokale keukenkunsten.

De laatste avond van hun verblijf gaan de twee dineren in een plaatselijk restaurant. De bediening spreekt enkel Spaans, dus moeder en dochter krijgen het met moeite voor elkaar om Patatas Bravas en een hamburger te bestellen. Noa heeft wel één strenge eis: ze wil absoluut geen groenten op haar burger. Moeders begrijpt dat als geen ander: "Je wil dus een hamburger zonder rotzooi erop?"

Felle kritiek

Zodra het eten geserveerd wordt, slaat de paniek toe. Patatas Bravas blijkt namelijk geen patatje oorlog te zijn. Bij het aanzicht van het gerecht wordt dochter Noa bijna onwel: "Ik lust de saus niet... Nee." De beelden hiervan zijn door SBS6 online gegooid en leveren een hoop kritiek. Men is van mening dat Noa zich vreselijk ondankbaar opstelt.

Zo schrijft iemand: "Geeft inderdaad een dubbelzijdig gevoel…. Ze hebben weinig tot niks maar de arrogante dochterlief heeft wel een duidelijke smaak wat eten betreft." Ene Anita had wel raad geweten met een kind dat geen 'rotzooi' lust: "Brrrrrrr had een dochter van mij moeten zijn. Kreeg ze nooit meer te eten verwaand kreng!"

Bekijk het hilarische fragment hieronder:

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties