BEELDEN: Leden Extinction Rebellion gaan uit de kleren en besprenkelen zichzelf met gif

Show & Tel
BEELDEN: Leden Extinction Rebellion gaan uit de kleren en besprenkelen zichzelf met gif
Show & Tel

BEELDEN: Leden Extinction Rebellion gaan uit de kleren en besprenkelen zichzelf met gif

BEELDEN: Leden Extinction Rebellion gaan uit de kleren en besprenkelen zichzelf met gif

Activistenclub Extinction Rebellion ging donderdagmiddag uit de kleren tijdens het jubileumweekend van bloemenpark de Keukenhof. Poedeltjenaakt en druipend in een soort verf dat gif zou moeten voorstellen, blokkeerde zij de entree. De groep wil namelijk dat de bollenteelt gaat stoppen met het gebruiken van toxische middelen. "Lijkt wel een open dag bij een gesticht."

Gifgebruik

Zoals op rondgaande foto's te zien is, zaten de leden voor de ingang van het bloemenpark en besprenkelde ze zichzelf met 'gif'. Woordvoerder Lydia Steutel legt uit waarom Extinction Rebellion actie voert: "Die mooi gekleurde velden verbergen de enorme schade die de bollenteelt veroorzaakt. Insecten, vogels en planten sterven massaal door landbouwgiffen."

In de bollenteelt worden volgens de actiegroep de meeste gewasbeschermingsmiddelen gebruikt. "Het moet écht anders. Daarom demonstreren we vandaag tegen gifbollen. Uiteindelijk zijn telers en loonwerkers ook slachtoffers. Wij eisen een gifvrije bollenteelt: een wereld waarin telers, arbeidsmigranten, loonwerkers en omwonenden zich geen zorgen hoeven te maken over hun gezondheid door gifgebruik.”

Leuke naaktatie

Op Twitter gaan de beelden van het protest viraal. Men lijkt zich groen aan blauw te ergeren aan de actievoerende exhibitionisten, maar sommigen balen vooral dat er geen jong vlees tussen loopt nu ze een keer nakend demonstreren. "Doen ze een leuke naaktaktie, is het allemaal ouwe rommel ineens,'' grapt iemand. Eerder sloot bijvoorbeeld Carice van Houten zich aan bij de protestclub om de A12 te blokkeren, maar nu de milieucult eindelijk uit de kleren gaat, houdt ze zich gedeist. Doodzonde.

'Open dag bij de instelling'

Ene Bastiaan denkt dat XR de verkeerde prioriteiten heeft en dat actievoeren tegen een stel giftige bloembollen nutteloos is, aangezien de boel binnenkort toch in as opgaat. "Ik zou me nu meer druk maken om een mogelijke nuclear uiteinde , een potential massa crematie als het ww3 wordt. Het heeft nu niet zoveel zin ons druk te maken om een bouwstop vanwege een groene kamsalamander of een vleermuis. Geniet van het leven."

Weer iemand anders weet het tafereel helder te omschrijven: "Als jullie demonstreren is het net alsof de plaatselijke mentaal gestoorde instelling een open dag organiseert."

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties