Bezoeker Efteling probeert complete wensput leeg te roven (video)

Show & Tel
Bezoeker Efteling probeert complete wensput leeg te roven (video)
Show & Tel

Bezoeker Efteling probeert complete wensput leeg te roven (video)

Bezoeker Efteling probeert complete wensput leeg te roven (video)

Een bezoeker van de Efteling besloot gisteren de stoute schoenen aan te trekken. Vermoedelijk hoopte hij zijn entreeticket terug te verdienen door in de wensput te klimmen en de bodem leeg te schrapen. Een omstander filmde de plunderij en gooide het online. De Efteling opent nu de jacht op deze schaamteloze duitendief.

Nog nooit gezien

Op de video die viraal gaat op sociale media is te zien hoe de bezoeker in de wensput klimt. Omstanders, onder wie een kind, kijken vreemd op. Ondertussen kakelt de filmer van het lachen. "Dit heb ik nog nooit eerder meegemaakt”, reageert Efteling-woordvoerder Van Gils.

De woordvoerder zag de beelden maandagochtend voorbijkomen. "Je ziet weleens dat kinderen proberen te graaien. Maar een volwassene die tot zijn knieën in het water staat om muntjes te rapen? Ik vind het er behoorlijk asociaal uitzien.”

Beveiliging

De beveiliging van het pretpark was op het moment van de misdaad niet aanwezig, maar heeft de beelden inmiddels bekeken. "Als we hem op heterdaad hadden betrapt, hadden we de politie wel ingeschakeld. Uiteindelijk gaat het om diefstal.” De Efteling probeert nu te achterhalen wie deze graaigrage gozer is.

Leuke smak geld

De wensput wordt één keer per jaar geleegd. Vaak ligt er dan een leuke smak geld op de bodem. In 2021 werd er bijvoorbeeld zo’n 7500 euro uit gevist. Die opbrengt gaat naar het goede doel Save the Children. Gelukkig kan de man geen flinke buit hebben gevangen, benadrukt de woordvoerder. "Het meeste geld valt meteen naar beneden, daar kom je niet bij door een hekwerk.”

De Wensbron is een ronde, gemetselde put met in het midden een bronskleurig beeld. De put werd in 1985 geopend door Prinses Juliana, bijgestaan door Anton Pieck.

Bekijk de beelden van de roof hieronder:

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties