Burgemeester Den Bosch onder vuur na bizarre Marokkanen-uitspraak (BEELDEN)

Show & Tel
Burgemeester Den Bosch onder vuur na bizarre Marokkanen-uitspraak (BEELDEN)
Show & Tel

Burgemeester Den Bosch onder vuur na bizarre Marokkanen-uitspraak (BEELDEN)

Burgemeester Den Bosch onder vuur na bizarre Marokkanen-uitspraak (BEELDEN)

Jack Mikkers, de burgemeester van Den Bosch, heeft zichzelf vermoedelijk een landelijk shisha lounge-verbod op de hals gehaald. Tijdens een informatieavond over de locatiekeuze van een asielzoekersopvang deed hij namelijk een aanstootgevende uitspraak. Een bezoekster beweerde dat "Syrische mensen het allerergste zijn", waarna Mikkers die titel aan de Marokkanen uitreikte.

Veiligheid

Pers was niet welkom tijdens de informatieavond, maar een bezoeker was toevallig een stukje aan het filmen toen Jack zijn ware aard liet zien. De Bossche bollenburgervader heeft inmiddels in een verklaring zijn excuses gemaakt. De opname is van "een rumoerige informatieavond afgelopen dinsdag", zegt hij. "Er kwamen van omwonenden vragen over wat de komst van vluchtelingen voor hun veiligheid zou betekenen."

Het COA vertelde onder meer over uit welke landen de vluchtelingen komen. "Dat zijn met name Syrische, Turkse, Afghaanse, Eritrese en Somalische mensen die gevlucht zijn."

'Ver van hoe ik ben'

"Wat ik heb gezegd in dat gesprek neem ik mijzelf erg kwalijk", aldus Mikkers. "Ik had de context van hetgeen wat ik bedoelde veel beter moeten schetsen. Nu lijkt het alsof ik de Marokkaanse gemeenschap in mijn stad, in ons land, als een overlast gevende groep Nederlanders zie. Dat is niet zo, dat is ver van hoe ik ben."

Mikkers wilde met zijn antwoord aangeven dat "van de veiligelanders die in ons land komen en die betrokken zijn bij overlast, het COA aangeeft dat dit vooral om asielaanvragers uit Marokko gaat".

Niet oprecht

Het excuses voelt voor velen niet oprecht. "Je hebt geen spijt van deze uitspraak. Je hebt spijt dat het verspreid is en je de nadelige gevolgen van deze uitspraak moet dragen. Anders was er geen 'spijt','' schrijft iemand. Een ander is nog minder vergeeflijk gezind: "Geen tajine meer voor jou."

Bekijk de notoire opname hieronder:

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties