Cilly Dartell (66) is uitbehandeld: 'Ik wil nog niet'

Show & Tel
Cilly Dartell (66) is uitbehandeld: 'Ik wil nog niet'
Show & Tel

Cilly Dartell (66) is uitbehandeld: 'Ik wil nog niet'

Cilly Dartell (66) is uitbehandeld: 'Ik wil nog niet'

Cilly Dartell heeft een zware boodschap heeft gekregen over haar uitgezaaide longkanker. Artsen menen dat er niets is wat ze nog kunnen doen voor de voormalige Hart van Nederland-presentatrice.

Sinds 2019 onderging ze chemokuren en immuuntherapieën. De hoop op verbetering was er, maar de realiteit bleek anders. "Mijn longarts zei toen dat er mensen zijn die de vijf jaar halen. Ik schrok daarvan. Vijf jaar is niks. Ik wilde nog minimaal tien, vijftien jaar leven!" aldus Cilly.

Hoop

De behandelingen leken aan te slaan, zo laat ze aan weekblad Story weten: “Ik was letterlijk doodziek, maar uitzaaiingen krompen of waren stabiel. Daardoor krijg je toch hoop. Hoop dat ik nét een van die mensen zou zijn bij wie het een chronische ziekte wordt."

Grote glimlach

Ook laat ze aan het blad weten dat ze er niet van houdt om terug te kijken op het leven, maar als het dan toch moet: "Ik heb gedaan wat ik wilde doen en wilde bereiken. We hebben twee fantastische jongens op de wereld gezet, die zich heel goed redden en volkomen zelfstandig zijn. Dat geeft heel veel rust. Ik kan met een grote glimlach terugkijken."

Cilly zegt dat ze de regie over haar leven en dood in handen wil houden en alles voor de uitvaart al is geregeld.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties