Crimineel Temptation-island koppel wast ruim 500.000 euro wit

Show & Tel
Crimineel Temptation-island koppel wast ruim 500.000 euro wit
Show & Tel

Crimineel Temptation-island koppel wast ruim 500.000 euro wit

Crimineel Temptation-island koppel wast ruim 500.000 euro wit

Gianni van der Bruggen en zijn vriendin Melissa van de Vin, bekend van populair programma Temptation Island, worden ervan verdacht ruim 500.000 euro wit te hebben gewassen.

Meegesmokkelde telefoon

Het zijn toch geen lieverdjes: Gianni en Melissa vielen al op in Temptation Island omdat ze vanwege het meesmokkelen van een mobieltje zonder pardon van het eiland werden gestuurd. Een telefoon meenemen om contact te houden met het thuisfront is strikt verboden in het programma, maar het stel lapte blijkbaar al vanaf de eerste minuut de regels aan de laars.

Kinderachtig

Wat ook al snel blijkt, is hoe kinderachtig het koppel is. Wanneer ze achtervolgd worden voor de telefoonkwestie verstoppen ze zich in de bosjes als een kleuter die iets stouts heeft gedaan. 'We zagen dat de villa waar ik had gezeten op loopafstand was. Toen zijn we daar lekker naartoe gegaan', lacht Gianni. 'We hebben vanuit de bosjes gegluurd. De productie was kwaad, want ze waren ons kwijt.'

Half miljoen euro

Maar een meegesmokkelde telefoon is letterlijk kinderspel vergeleken bij de fratsen waar het stel momenteel van wordt verdacht; namelijk het witwassen van ruim een half miljoen euro. Het is niet algemeen bekend hoe, maar we weten wel dat de twee personal training aanbieden en baby- en dameskleding en lingerie verkopen. Gisterochtend is de woning van het stel doorzocht in het Limburgse Weert en er zijn onder meer computers en administratie in beslag genomen.

Niet de eerste keer

Gianni is al eerder in contact gekomen met justitie: hij is een van de hoofdverdachten van een onderzoek naar het grootste methlab van Nederland, dat in 2021 werd ontdekt in Nederweert. Tot nu toe is er daarvoor te weinig bewijs gevonden tegen de Limburger. Ook kreeg hij in 2021 een veroordeling van anderhalf jaar gevangenisstraf, voor het voorbereiden van productie van hard- en softdrugs. Hij is hiervoor in hoger beroep gegaan.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN