Dikke tegenslag voor Peter Gillis: horeca definitief gesloten

Show & Tel
Dikke tegenslag voor Peter Gillis: horeca definitief gesloten
Show & Tel

Dikke tegenslag voor Peter Gillis: horeca definitief gesloten

Dikke tegenslag voor Peter Gillis: horeca definitief gesloten

Het zit vakantieparkschurk Peter Gillis de afgelopen tijd niet mee: hij moet ondertussen een van zijn vakantieparken sluiten, wordt officieel vervolgd voor belastingfraude en heeft meerdere rechtszaken van ex Nicol Kremers aan de broekspijp hangen. Eergisteren heeft de rechtbank officieel uitspraak gedaan over de gesloten horeca van Peter's parken, en hier zal de campinggigant niet blij mee zijn.

Belastingfraude

Het was al bekend dat FIOD onderzoeken deed naar belastingfraude van Gillis, maar er zijn blijkbaar ook Bibob onderzoeken gedaan, waarna besloten is geen diepgefrituurde snacks meer voor te schotelen op twee vakantieparken van Gillis.

Criminele activiteiten

De gemeenten vermoeden dus dat Gillis zijn horeca vergunningen misbruikt voor criminele doeleinden. Zo hebben betrokkenen verteld dat er gesjoemeld wordt met de boekhouding. Gillis zou schijnposten opvoeren als kosten en inkomsten van bingoavonden uit de boekhouding houden. Ook andere activiteiten van de parken zouden enkel een dekmantel kunnen zijn voor de criminele activiteiten die erachter schuilgaan.

Definitief gesloten

Eergisteren heeft de rechtbank in Den Bosch in kort geding bepaald dat de twee horecagelegenheden van Gillis definitief gesloten moeten blijven. Volgens de rechtbank bestaat 'ernstig gevaar' dat de vergunning voor de horeca op de twee vakantieparken van de Oostappen Groep van Gillis mede zal worden gebruikt om crimineel geld wit te wassen.

Rechtszaak van Nicol

Op 29 augustus moet Gillis ook nog voor de rechtbank in Den Bosch verschijnen voor de mishandeling van ex Nicol Kremers. Deze beweert dat ze aan haar relatie met Peter PTSS (Post Traumatisch Stress Syndroom) heeft overgehouden. Volgens haarzelf was ze bang voor hem: 'Ik voerde een toneelstukje op, omdat ik gewoon te angstig was om de waarheid te vertellen'. Nicol zegt ook helemaal geen contact meer te hebben met Peters kinderen: 'Nee, met helemaal niemand. Ik wil ze ook niet in gevaar brengen dat ze hun baan kwijtraken als Peter erachter komt dat ze contact hebben met mij. Want zo zit meneer Gillis ook in elkaar'.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties