Discussie over wokebeweging loopt uit de klauwen bij Renze op Zondag

Show & Tel
Discussie over wokebeweging loopt uit de klauwen bij Renze op Zondag
Show & Tel

Discussie over wokebeweging loopt uit de klauwen bij Renze op Zondag

Discussie over wokebeweging loopt uit de klauwen bij Renze op Zondag

De controversiële uitspraken van Jan Slagter werden gisteren bij 'Renze op Zondag' flink onder de loep genomen. Slagter had namelijk wel wat woordjes vuil gemaakt aan de wokebeweging, waar hij naar eigen zeggen geen fan van is. Dat leidde tot een flinke discussie tussen hem en Renze Klamer. Ook de andere tafelgasten voelde de behoefte zich erin te mengen.

Geen moedermelk maar mensenmelk

Jan Slagter heeft het donkerbruine vermoeden dat hij de laatste tijd niet meer zoveel mag zeggen. Presentor Renze Klamer vindt dat aanstelleritus. "Je kan nog steeds zeggen wat je wil, maar soms vinden mensen dat niet leuk,'' is zijn ondervinding. Ook wijst hij Slagter op het feit dat hij nog niet 'gecancelled' is.

"Nee, oké. Maar er is wel een beweging gaande, een kleine beweging. Dat zijn in mijn ogen de mensen die op extreme manier woke zijn geworden." Hij noemt voorbeelden als dat NS-reizigers niet meer mogen worden aangesproken met 'dames en heren.' "En waarom moet moedermelk ineens 'mensenmelk' worden genoemd?"

Gedeelde toiletten

Hij heeft het gevoel dat de beweging hem verplichtingen oplegt. "Zeg niet dat we dat straks allemaal moeten doen”, doelt hij op het delen van toiletten met vrouwen. "Maar niemand zegt toch dat jij dat moet doen straks?”, valt Renze Klamer de gefrustreerde Slagter in de rede.

Daar denkt Jan het zijne van: "Nou ja, wat ik net zei: je hebt toiletten waar nu een mannetje én een vrouwtje op staat. En ik kan me voorstellen dat met name vrouwen dat heel vervelend vinden.”

'Open die deur gewoon'

Politiek verslaggeefster Floor Bremer trekt ook haar mond open. Volgens haar hebben 'blanke witte mannen' altijd een bepaalde status gehad. Zij konden jarenlang alles bepalen. "Er komt een nieuwe generatie aan en die heeft graag dat dingen er anders uitzien. Daar zal je naar moeten luisteren, in plaats van steeds ageren tegen de wokebeweging. Je trekt je nu terug achter een muur. Open die deur gewoon.” Het deurtje van 'blanke witte man' Jan blijft voorlopig nog even gesloten.

Bekijk de complete uitlevering hier.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties