Dochter Willem-Alexander en Maxima vlucht naar Italië

Show & Tel
Dochter Willem-Alexander en Maxima vlucht naar Italië
© RVD
Show & Tel

Dochter Willem-Alexander en Maxima vlucht naar Italië

Dochter Willem-Alexander en Maxima vlucht naar Italië
© RVD

Prinses Ariane zal na de zomer haar opleiding voortzetten in Italië. De jongste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima zal naar het United World College of the Adriatic gaan, een hoog aangeschreven school in de buurt van Triëst.

Internationaal Baccalaureaat

Momenteel zit Ariane in haar vierde leerjaar op het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag, waar haar zussen Amalia en Alexia ook naartoe gingen. Op haar nieuwe school zal ze zich richten op het behalen van haar Internationaal Baccalaureaat, waarvoor ze gedurende twee jaar zes vakken mag kiezen uit verschillende disciplines, zoals talen, sociale wetenschappen, natuurwetenschappen en artistieke vakken.

Vaarwel Sorghvliet

In een interview met RTL Nieuws op Koningsdag liet Ariane al weten dat ze niet naar Wales gaat, waar prinses Alexia momenteel studeert. Prinses Amalia daarentegen heeft succesvol middelbare school afgerond op Sorghvliet met cum laude en nam vervolgens een tussenjaar om te reizen. Vorig jaar begon zij met de studie politics, psychology, law and economics (PPLE) aan de Universiteit van Amsterdam. Haar studentenhuis heeft ze vanwege bedreigingen uit de mafiahoek helaas nooit kunnen betrekken.

Privé

De reden achter Ariane's plotselinge vertrek naar Italië wordt door de Rijksvoorlichtingsdienst niet gegeven. Wel laat de pr-dienst van de Oranjes weten: "De periode van de schooltijd van de prinsessen is privé. Op uitdrukkelijk verzoek van de ouders wordt een beroep gedaan op de media de persoonlijke levenssfeer van hun dochters te blijven respecteren."

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties