Dít is het vermogen van tv-bruller Matthijs van Nieuwkerk

Show & Tel
Dít is het vermogen van tv-bruller Matthijs van Nieuwkerk
Show & Tel

Dít is het vermogen van tv-bruller Matthijs van Nieuwkerk

Dít is het vermogen van tv-bruller Matthijs van Nieuwkerk

De geldkraan kan dan wel door BNNVARA zijn dichtgedraaid, de wereld draait onverstoorbaar door voor Matthijs van Nieuwkerk en zijn moddervette spaarvarken. Je kan ervan vinden wat je wil, maar je personeel de huid vol schelden schijnt toch flink te lonen en daar is hij het levende bewijs van.

Carrière van Matthijs

Matthijs heeft een lange weg moeten afleggen. Na het afronden van zijn vwo besloot hij te gaan studeren aan de UvA, maar heeft deze nooit afgerond. Zijn journalistieke carrière ging van start bij Het Parool, waar hij in 1988 bij de kunstredactie kwam als redacteur.

Na acht jaar werd hij gepromoot tot hoofdredacteur, waarna zijn carrière plots een snelle vlucht nam. Later ging hij aan de slag voor de Amsterdamse tv-zender AT5, waar hij zijn passie voor televisie ontdekte en succes boekte met programma’s zoals Holland Sport, Nederland Kiest en De Wereld Draait Door.

Miljoenencontract

Matthijs zal spoedig terugkeren naar de buis - dit keer onder contract van RTL - maar voor nu kan meneer nog even achterover hangen en zijn mond spoelen met Moët. In 2015 onthulde Quote het salaris van de presentator. In zijn tijd bij BNNVARA streek hij naar verluidt € 493.420 per jaar op voor DWDD. Nu staat hem een gouden contractje te wachten bij RTL, wat belooft dat hij maar liefst één miljoen euro per jaar gaat beuren. Best netjes voor een veredelde slavendrijver.

Vermogen

Naast zijn verschijning in het succesvolle televisieprogramma De Wereld Draait Door, verdiende Matthijs ook de kost met ‘Holland Sport’ en andere muziekprogramma’s. Met een geschat salaris van meer dan € 500.000 per jaar zit Matthijs van Nieuwkerk er warmpjes bij en behoort hij tot een van de rijkste journalisten van Nederland. En hoewel hij vele contracten heeft afgewezen en vorig jaar zijn ontslag indiende bij BNNVARA, wordt zijn vermogen momenteel geschat op ruim drie miljoen euro.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties