Het leven van moppentapper Theo staat nu al zo'n vijf dagen volledig op de kop, sinds Privé-baas Evert Santegoeds een WhatsApp-gesprek tussen zijn vrouw en zijn minnares publiceerde. ‘THEO MAASSEN: SCHOKKEND DOSSIER. Zijn vrouw: gebroken neus, zijn ex: hoofdwond’, schreeuwt de tekst op de cover. Nu het gruwelijke nieuws op straat ligt, durft nóg iemand naar voren te komen.
Eerder slachtoffer
Evert Santegoeds had uiteindelijk de ballen om het vermeende huiselijk geweld door Theo naar buiten te brengen. Dit omdat hij in bezit kwam van een app-gesprek bestaande uit maar liefst 125 duizend woorden. In deze conversatie tussen Theo's vrouw en zijn minnares, beschrijft zijn vrouw hoe hij haar een gebroken neus zou hebben geslagen. Dat het zolang heeft geduurd voordat het nieuws aan het licht kwam is een wereldwonder, want schijnbaar heeft een eerder slachtoffer van Theo ooit aan de bel getrokken bij een Parool-journalist.
Parool
Parool-journalist Roelf Jan Duin geeft nu toe dat Theo's temperamentje hem niet onbekend is. "Eind 2017, de MeToo-storm was net in alle hevigheid losgebarsten, werd ik benaderd door een vrouw die haar verhaal wilde delen."
Het bleek te gaan over Theo, schrijft Roelf Jan in zijn rubriek in Het Parool. “Het was een droevig, maar ook ingewikkeld verhaal. De affaire, die zich jaren daarvoor had afgespeeld, had de vrouw overduidelijk beschadigd, maar haar motieven om ermee naar buiten te treden bleven wat onduidelijk.”
Bedrogen en mishandeld
Ze zei geen wraak te willen nemen, maar wilde wel dat Theo zou stoppen met het beschadigen van mensen. Kennelijk was er dus weinig vertrouwen in de politie, waar veel van dit soort zaken onopgepakt blijven. “Ze zei in de bres te springen voor zijn echtgenote, die hij niet alleen bedroog maar ook zou mishandelen en die desondanks toch bij hem bleef.”
Steunbewijs
Volgens deze vrouw, vermoedelijk minnares Angela, die dus deel uitmaakt van dat beruchte appgesprek, is er geen aangifte gedaan bij de politie vanwege ontbrekend steunbewijs. Het was voor Roelf Jan daarom een ‘journalistiek dilemma’, vooral vanwege de ‘believe her’-beweging, een oproep om vrouwen die misbruikverhalen delen serieuzer te nemen.
Serieuze aantijging
“Maar dit verhaal was overduidelijk ‘unfit to print’. Huiselijk geweld is een serieuze aantijging, maar daarvoor is ook wel serieus bewijs nodig, geen verhaal uit tweede of derde hand.” Roelf Jan liet de vrouw destijds weten af te zien van publicatie. Maar nu is het verhaal over de komediebeul alsnog naar buiten is gekomen, via Evert Santegoeds.
Plaats reactie
0 reacties
Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.
Bekijk alle reacties