'Theo Maassen slaat zijn vrouw een gebroken neus'

Show & Tel
'Theo Maassen slaat zijn vrouw een gebroken neus'
Show & Tel

'Theo Maassen slaat zijn vrouw een gebroken neus'

'Theo Maassen slaat zijn vrouw een gebroken neus'

Theo Maassen staat centraal in een controversieel artikel van weekblad Privé. De cover schreeuwt het uit: "Gebroken neus!" Het blad beschuldigt Maassen van huiselijk geweld en soortgelijke ellende.

Beschuldigingen van geweld

Privé beweert dat Maassen zijn vrouw een gebroken neus heeft bezorgd en zijn ex-vriendin een hoofdwond. Het artikel - dat maar liefst acht pagina's beslaat - schildert een beeld van Maassen als iemand die geweld niet schuwt. "Wie kan na dit ooit nog om hem lachen?" vraagt de cover retorisch.

Evert Santegoeds grondig in onderzoek

Evert Santegoeds, hoofdredacteur van Privé, benadrukt de zorgvuldigheid van het onderzoek. Journalist Frank Waals heeft langlopende geruchten over huiselijk geweld bevestigd, mede door uitgebreid WhatsApp-contact tussen Maassens vrouw en zijn vriendin. Het artikel beschrijft hoe Maassen een netwerk van minnaressen had. Een van hen (Angela) betreurt haar betrokkenheid en linkt Maassens vreemdgaan aan het huiselijk geweld. "Wanneer Joyce hem confronteert, blijft het niet altijd bij woorden," zegt Angela.

Privé beschrijft een incident waarbij Maassen zijn vrouw een gebroken neus zou hebben geslagen na een confrontatie bij de computer. Dit voorval wordt gezien als typerend voor zijn woedeaanvallen. Ondanks meerdere incidenten van ernstig huiselijk geweld, heeft Joyce nooit aangifte gedaan, aldus Privé. Dit zou zijn omwille van de kinderen.

Reactie VPRO

De VPRO, waar Maassen Zomergasten presenteerde, was al op de hoogte van deze verhalen, aldus Evert. Toch werd er weinig actie ondernomen. Bij navraag door Privé reageert de omroep terughoudend en wil het hele artikel inzien alvorens te reageren.

Theo wilde zelf niet reageren op het artikel.

Update. Ook Panorama sprak met de slachtoffers: "In de berichten schrijft de partner van Maassen meermaals een blauw oog en zelfs eens een gebroken neus te hebben opgelopen."

'Theo Maassen slaat zijn vrouw een gebroken neus'

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties