Eloise van Oranje eindelijk aan banden gelegd

Show & Tel
Eloise van Oranje eindelijk aan banden gelegd
Show & Tel

Eloise van Oranje eindelijk aan banden gelegd

Eloise van Oranje eindelijk aan banden gelegd

Influencers moeten straks verplicht een certificaat halen voordat ze reclame kunnen maken op sociale media. Door een e-learning af te ronden leren ze wat wel en niet is toegestaan bij het online promoten van producten.

Certificaat influencers

Het keurmerk en het bijbehorende openbaar register vormen een aanvulling op bestaande wet- en regelgeving en zijn een initiatief van marketingbranchevereniging DDMA, Bond van Adverteerders (bvA) en de Stichting Reclame Code. Zij streven hiermee naar meer bewustwording en transparantie.

De sector volgt hiermee een Frans voorbeeld, waar de certificering in 2021 is ingevoerd. Sindsdien is het aantal influencers dat de regels overtrad in Frankrijk drastisch gedaald.

Bram Krikke & Eloise van Oranje

In het register zijn al enkele bekende namen opgenomen, zoals Bram Krikke, Eloise van Oranje, Geraldine Kemper en Kaj Gorgels. "Ik denk dat het voor zowel influencers als de consument goed is dat er nu duidelijke regels zijn afgekaderd", zegt Gorgels in een persbericht. "Dan is er een duidelijk speelveld waarbinnen je mag spelen. Zo is het transparant en eerlijk voor iedereen en dat lijkt mij goed."

Herhaling

De initiatiefnemers zeggen dat de e-learning "doorlopend wordt geactualiseerd". Ook moet deze jaarlijks worden herhaald om op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen.

Voor influencers gelden al enkele jaren strenge regels. Ze moeten in filmpjes bijvoorbeeld duidelijk maken of zij tegen betaling een product in beeld brengen.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties