Fatima Moreira de Melo kopt padelbal

Show & Tel
Fatima Moreira de Melo kopt padelbal
Show & Tel

Fatima Moreira de Melo kopt padelbal

Fatima Moreira de Melo kopt padelbal

We hebben al even niets meer van haar vernomen, maar ze is nog steeds sportief bezig. Fatima Moreira de Melo (44) werd na het beëindigen van haar hockeycarrière een fervent padel-speler, maar geheel zonder risico is dat niet. Op Instagram toonde ze dat zo'n balletje toch best hard kan aankomen.

"Zo'n leuke sport padel, zeker als je met je racket tegen je eigen hoofd aanslaat", aldus Fatima.

Fatima Moreira de Melo kopt padelbal

Wat is Padel?

Padel wordt vaak gezien als een mix tussen tennis en squash. Twee racketssporten die al worden door veel spelers beoefend. Padel is een jonge sport die snelle actie ontwikkeld met veel plezier. Het is een goede sport voor mensen van alle leeftijden en niveaus. Je kunt namelijk ook veel punten winnen de juiste strategie en tactiek in plaats van pure kracht.

Bij padel moet de bal over het net op de speelhelft van de bovenste(s) worden geslagen, zonder dat de bal eerst een van de wanden raakt. Het doel is om de bal terug te slaan. De bal blijft echter in het spel als deze eerst de wanden raakt. Dit zorgt voor praktische rally's. Dit betekent ook dat tactiek is dan kracht, als de bal altijd kan terugkeren. De sport wordt zowel recreatief als competitief beoefend. Padelspelers zijn over het algemeen lid van een padelclub, die zijn aangesloten bij een padelfederatie. De wereldpadelbond is de FIP, Federación International de Padel.

Het spel wordt gespeeld op een dubbel badmintonveld met een harde “Paddle” en een “Wiffle Ball”, een plastic holle bal met gaten. Het net is iets lager dan een tennisnet.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties