Floortje Dessing (52) heeft spijt van kinderloosheid?

Show & Tel
Floortje Dessing (52) heeft spijt van kinderloosheid?
Show & Tel

Floortje Dessing (52) heeft spijt van kinderloosheid?

Floortje Dessing (52) heeft spijt van kinderloosheid?

Padvinder Floortje heeft inmiddels meer landen gezien dan de gemiddelde trekvogel. Nadat ze meerdere reisprogramma's presenteerde, komt ze nu ook met haar eigen boek genaamd 'Heimwee moet je koesteren'. Hierin vertelt ze vooral hoe het vele reizen haar gevormd heeft, maar ook haar privéleven wordt aangehaald.

Niet gesetteld

Floortje zag haar 50e verjaardag als een absoluut mijlpunt. Ze blikt terug op haar leven en stipt hierbij ook haar kinderloosheid aan. "Dat was een bewuste keuze en ik vind het echt prima. Maar het verschil met vroeger is wel dat je op je vijftigste niet meer kunt denken dat sommige dingen misschien toch nog komen, of dat je ooit nog weleens wordt zoals iedereen." Daarmee doelt Floortje op het hele huisje, boompje, beestje-idee. Zo is de inmiddels 52-jarige wereldpionier nog steeds niet gesetteld met een man.

Gevochten om vrij te zijn

De afgelopen jaren heeft Floortje zeker niet stilgezeten op liefdesgebied, maar haar drift om te ontdekken was altijd groter dan de drang om te nestelen. "Een huis, een man, de kinderen op blote voeten in de enorme achtertuin. Aan dat zogenaamd perfecte plaatje voldoe ik nu eenmaal niet," vertelt Dessing, die zegt dat verder niet te betreuren. Ze beweert haar hele leven te hebben gevochten om zo vrij te zijn. Een kind en een vent kunnen immers flinke handboeien zijn.

Niet biologische moeder

Floortje is dan misschien geen biologische moeder, toch loopt er een onzichtbare navelstreng tussen haar en de kinderen van haar beste vrienden. "In Amsterdam woon ik boven mijn beste vrienden. Zij hebben twee kinderen, Otis van acht en Maggie van vijf, die ik als een stuk van mezelf zie. Ik haal hen regelmatig van school. Het blijft wonderlijk om via hen geregeld even aan dat andere leven te snuffelen en me gewoon te voelen," zegt Floortje, die dus toch ergens toegeeft aan een moederlijk instinct.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties