Inspectie pakt Roy Donders op illegale spuitpraktijken: 'Kliniek sluiten!'

Show & Tel
Inspectie pakt Roy Donders op illegale spuitpraktijken: 'Kliniek sluiten!'
Show & Tel

Inspectie pakt Roy Donders op illegale spuitpraktijken: 'Kliniek sluiten!'

Inspectie pakt Roy Donders op illegale spuitpraktijken: 'Kliniek sluiten!'

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft de cosmetische kliniek van Roy Donders een officiële waarschuwing gegeven. De realityster zou namelijk niet over de juiste papieren beschikken om smoeltjes met naalden te mogen bewerken. Royke heeft zijn prikhut nu tijdelijk op slot gegooid. "Heb nog geen beslissing gemaakt."

Geen registratie

In november onthulde Omroep Brabant dat zo'n twintig cosmetische klinieken in de provincie de zaken niet op orde hebben. Drie van hen zouden fillers zelfs zetten zonder een BIG-registratie te hebben. Dat zijn dus illegale praktijken. Ook zaten er klinieken tussen waar de behandelaars wél een BIG-registratie hebben, maar geen opleiding voor cosmetisch arts gevolgd hebben. Fopdokter Donders heeft zowel geen registratie als geen opleiding. Dat is dubbel zo kwalijk.

Donders ontkent stellig

Dik twee maanden na de publicaties van Omroep Brabant laat de inspectie weten de klinieken te gaan onderzoeken. Twee van hen hebben een brief van de inspectie gehad, waarin de regels nog eens worden uitgelegd. De inspectie beweert ook Roy Donders te hebben geschreven, maar de malafide marktzanger ontkent stellig ooit post te hebben ontvangen. Wat zeker is, is dat er eerder al een gesprek met hem heeft plaatsgevonden. "De inhoud van dat gesprek is eigenlijk hetzelfde als wat er in de brief staat", aldus een woordvoerder van de inspectie.

Kliniek sluiten

Sinds de publicaties is de website van Kliniek Donders offline. Roy Donders liet zelf weten dat hij wel door wil gaan met het injecteren van fillers. Hij acht zichzelf wel bekwaam omdat hij het al jaren doet en nog nooit klachten heeft gehad van cliënten. "Heb nog nooit niemand verminkt,'' verklaart hij in een YouTube-video. Toch gaat zijn kliniek voorlopig op slot en grendel. "Ik zit eraan te denken om toch in zee te gaan met een cosmetisch arts. Maar heb er nog geen beslissing in gemaakt."

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties