Jandino Asporaat verschijnt compleet in tranen op de buis: 'Het is echt een ramp'

Show & Tel
Jandino Asporaat verschijnt compleet in tranen op de buis: 'Het is echt een ramp'
Show & Tel

Jandino Asporaat verschijnt compleet in tranen op de buis: 'Het is echt een ramp'

Jandino Asporaat verschijnt compleet in tranen op de buis: 'Het is echt een ramp'

De afgelopen tijd heeft Jandino Asporaat heel wat moeten slikken. Niet alleen werd zijn diep gefrituurde kiekenvlees massaal afgekeurd, later waren het zijn riekende toilethokjes die het nieuws haalde. Al met al: de rij voor zijn fastfoodtent FC Kip krimpt gestaag, evenals de grijns op zijn gezicht. Gisteren verscheen Jandino dan ook in Shownieuws met het gezicht van een asbak. Er is hem namelijk nóg een ramp overkomen.

Extreem noodweer

Jandino en zijn broer Kenneth hebben de afgelopen jaren bloed, zweet en tranen gestoken in de opbouw van het Hòfi Mango-natuurpark op Curaçao. Maar nu blijkt dat extreem noodweer de boel compleet vernietigd heeft. Na meerdere theatershows te cancelen, is Jandino direct op het vliegtuig naar Curaçao gesprongen. Vlak na aankomst in het park werd hij gisteravond gebeld door Shownieuws, maar dat was wellicht niet de beste timing.

'Alles is weg'

Nog nooit zag de mens Jandino zó overstuur. “Het is echt een ramp. Het is niet normaal. Ik heb gisteren beelden gezien. Ik had zo gehoopt dat het niet zo erg zou zijn, maar het is echt zó erg. Er is zó hard gewerkt door iedereen de afgelopen jaren”, vertelt hij via Facetime.

Hij vervolgt: “Het is gewoon allemaal weg. Alle tuinen zijn weg, het asfalt is weg, de bankjes, de bruggen. Echt letterlijk alles is gewoon weggevaagd.”

'Heel erg veel pijn'

Er zijn gelukkig geen gewonden gevallen, benadrukt Jandino. “Maar dit is echt gewoon zó erg. Het is gewoon helemaal weg. Drie dagen geleden was ik hier nog en een oproep aan het doen voor de mensen, omdat ze parkwachters en tourguides zoeken. Het park lag er zó mooi bij en het is gewoon he-le-maal weg.”

Toch betekent dit niet het einde: “We gaan niet opgeven, niet bij de pakken neer zitten, we gaan dit park weer moeten opbouwen. Dit park betekent zó ongelooflijk veel voor Bandabou, voor Curaçao, maar… Ik ben altijd heel erg positief, alleen ik moet echt eerlijk zeggen dat dit wel echt heel erg veel pijn doet.”

'Hele nacht aan het janken'

Shownieuws-presentatrice Tooske Ragas merkt dat Jandino het nauwelijks droog houdt. “We horen hier dat de tranen je hoog zitten.”

Jandino, jammerend: “Ik weet niet meer… Ja, je bent de hele nacht aan het janken… Het is zo diep- en dieptriest. Ik kan het niet eens laten zien. Alle wortels van de bomen liggen bloot. Ik mis zoveel bomen, die zijn allemaal weggerukt. De hele palmentuin is weg. Ho, jongens, het is echt heel erg. Het is echt heel erg.”

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties