Jeroen Pauw doet boekje open over wild drugsverleden

Show & Tel
Jeroen Pauw doet boekje open over wild drugsverleden
Show & Tel

Jeroen Pauw doet boekje open over wild drugsverleden

Jeroen Pauw doet boekje open over wild drugsverleden

Aan tafel bij Oranjezomer laat Jeroen Pauw weten dat het beter zou zijn een aantal harddrugs te legaliseren in Nederland. Volgens hem zou dat een positief effect hebben op de criminaliteit. Ook vertelt hij hierna precies welke drugs hij zélf dan wel eens gesnoept heeft in een wild verleden.

Criminele wereld

'Kijk, het is een hele criminele wereld, laten we daarmee beginnen. Kijk drie afleveringen van de Mocro Maffia en je snapt wel zo’n beetje hoe hard en gruwelijk het allemaal is', vertelt Pauw in zijn populaire actualiteitenprogramma. Hij denkt dat dit probleem verbeterd zou worden als een aantal van deze drugs gelegaliseerd zouden worden.

Hardcore

De drugs zelf zijn helemaal niet zo hardcore als we allemaal denken, volgens Jeroen. 'Er zitten hier nu drie mensen aan tafel die ook aan een genotsmiddel zitten (namelijk alcohol), iets wat je lekker vindt en wat je soms ook nog een lekkerder gevoel geeft', zegt de presentator. Hij vervolgt: 'Als je de gelegenheid hebt om iets te nemen wat je lekker vindt, wat niet je hele lichaam ontwricht, en daar zijn heel veel dingen van… Laten we zeggen xtc, paddestoelen. Die zijn allemaal minder ongezond dan alcohol. Je moet daar wat soepeler mee omgaan en als je dat doet, zou je denk ik ook heel veel criminaliteit kwijt kunnen raken'.

Eigen drugsverleden

Hij vindt dat het probleem het verbod is, en niet de drugs zelf: 'In the end is dat het probleem natuurlijk. Als je drank zou verbieden, ontstaat daar ook criminaliteit. Als je het zou legaliseren, dan zou je denk ik heel veel criminaliteit weghalen en heel veel plezier kunnen beleven'. Hierna vertelt Pauw nog even over zijn eigen drugsverleden. 'Xtc, zeker. Space cake ook. Coke? Ja. Niet zo vaak. Ketamine? Dat zijn die… Ja, ook. Ghb? Nee. MDMA? Ja. Wiet? Zeker. Hasj? Ja, een keer ofzo, vies. Speed? Zeker, toen ik jong was. Maar goed, ik begon 45 jaar geleden ofzo. Heroïne? Nee. Paddestoelen, ja'. Jeroen is er niet vies van, dus.

Alleen nog maar wiet

Is hij nog steeds zo wild? 'Nee, dit zijn allemaal dingen die ik dan een keer… Kijk, het zijn genotsmiddelen en als je jong bent – laat ik vooral voor mezelf spreken – dan zegt iemand: ‘Heb je dit geprobeerd?’ En ik was altijd wel nieuwsgierig.' Nu is de presentator 62 en doet hij alleen nog maar wiet. 'Heel af en toe nog een beetje wiet. Meer als er iemand staat. Als er iemand hier buiten een wietje zou hebben, zou ik zeggen: ‘Even lekker een trekje!''

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties