Johan Derksen stuurt bekende Vandaag Inside-gast de laan uit

Show & Tel
Johan Derksen stuurt bekende Vandaag Inside-gast de laan uit
Show & Tel

Johan Derksen stuurt bekende Vandaag Inside-gast de laan uit

Johan Derksen stuurt bekende Vandaag Inside-gast de laan uit

Pieter Cobelens, bekend als de voormalige directeur van de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst, is al enige tijd niet meer te zien in Vandaag Inside. Een afwezigheid die volgt op een felle discussie met Johan Derksen over de Israël-Hamas conflict.

Clash der titanen

De spanningen liepen hoog op toen Derksen een controversiële opmerking maakte over de Joodse gemeenschap, wat leidde tot een directe confrontatie met Cobelens in de uitzending. Derksen beweerde dat 'de Joden er wel een beetje om gevraagd hebben', een uitspraak die hij later introk. Cobelens reageerde fel met "Onbetamelijk!"

Achter de schermen

Na deze confrontatie werd Cobelens niet meer uitgenodigd voor de show. Leon de Winter suggereert nu in De Telegraaf dat Derksen zich vernederd voelde en Cobelens daarom niet meer wil zien. De Winter betreurt de afwezigheid van Cobelens in het programma. Hij benadrukt het belang van tegenwicht in de discussies bij Vandaag Inside, vooral gezien de recente uitspraken van Derksen en René van der Gijp over het conflict tussen Israël en Hamas.

Kritiek op Derksen

De Winter uit stevige kritiek op Derksen, die volgens hem onvoldoende kennis heeft van de complexe geschiedenis van het Israëlisch-Palestijnse conflict (uitleg). Hij beschuldigt Derksen ervan ongefundeerde meningen te verspreiden onder zijn grote publiek, wat volgens De Winter onverantwoordelijk is.

Kortom, het ego van derksen zorgt er dus voor dat we geen Cobelens meer zien bij het SBS-programma.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties