Kees van der Spek in levensgevaar: mishandeld door drugscriminelen in Colombia

Show & Tel
Kees van der Spek in levensgevaar: mishandeld door drugscriminelen in Colombia
Show & Tel

Kees van der Spek in levensgevaar: mishandeld door drugscriminelen in Colombia

Kees van der Spek in levensgevaar: mishandeld door drugscriminelen in Colombia

Kees van der Spek speelt deze week met zijn leven in Oplichters Aangepakt, waarin hij zich verdiept in de levensgevaarlijke drug ‘scopolamine’, ook wel bekend als ‘duivelsadem’. Hij verdacht dit akelige goedje ervan de doodsoorzaak te zijn van een Nederlands koppel dat na een diner in Colombia spontaan overleed.

Kees heeft een zwak voor bad boys

Op straat vraagt hij verschillende mensen waar hij de zombiedrug kan kopen en hoe je het gebruikt. Gelukkig blijken de lokale dealers enorm behulpzaam. Na wat te hebben rondgehuppeld in de Colombiaanse havenstad Cartagena, haalt hij meerdere laboratoriummeesters op de hals die beloven alles te hebben "wat je maar wilt."

Een andere snode snoepverkoper mengt zich in het gesprek en begint al snel over de 'White Coffee drug'. Dit is genoeg om Kees te enthousiasmeren en de dealers te volgen naar een souvenirwinkel.

Gedwongen om te proberen

Via een steegje komt hij in een bar terecht achter in de winkel. Daar valt zijn oog direct op een zakje White Coffee. Als hij vraagt hoe duur het is, spoort de dealer hem aan het te proberen. Kees krijgt het te heet onder de voeten en maakt aanstalten om te vertrekken. “Ik kom vanavond terug. Niet nu. Te veel mensen”, verzint hij als smoes.

"Ga zitten. Eén minuut!” Een dealer duwt Kees terug in zijn stoel en geeft een preek over het hebben van respect. Gelukkig schuilt er in deze crimi ook een warm gevoelsmens. Hij strijkt zijn hand over het hart:“Ik heb een oplossing voor je. Als je het geld bij je hebt hoef je minder te betalen.” Kees voelt zich niet gevleid door deze liefdadigheid en gaat er alsnog van door. Althans, dat denkt hij.

Ontsnapping

Wanneer hij achterom kijkt, ziet hij dat de handelsmannen hem achtervolgen. “Ik ben niet dom. Dit zijn zaken!'' zegt er een. Als Van der Spek uitlegt dat hij maar een toerist is en het te duur vindt, wordt hij geslagen.

De dealer wilt geld zien. “Waarvoor?”, wilt Kees weten. “Voor de tijd”, krijgt hij als antwoord. Van der Spek houdt een taxi aan en klimt razendsnel naar binnen. "Dat ging bijna mis net”, belt hij naar zijn collega’s. “De drugsdealers wilden mij bijna meenemen." De hele aflevering bekijk je hier.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN