Khalid Kasem stopt als presentator, wordt beschuldigd van omkoping

Show & Tel
Khalid Kasem stopt als presentator, wordt beschuldigd van omkoping
Show & Tel

Khalid Kasem stopt als presentator, wordt beschuldigd van omkoping

Khalid Kasem stopt als presentator, wordt beschuldigd van omkoping

Khalid Kasem, presentator van Khalid & Sophie, heeft zijn werkzaamheden bij BNNVARA per direct neergelegd na beschuldigingen van omkoping.

Duizenden euro’s 

Het AD citeert in een ronkend artikel uit vier geluidsopnames van vertrouwelijke gesprekken, die volgens de krant zijn gemaakt door Peter R. de Vries in de tijd dat ze samen een advocatenkantoor hadden (Kasem & De Vries). In de gesprekken gaat het over Kasem die jaren geleden duizenden euro’s aannam van een cliënt die destijds in de bak zat, met de belofte dat Kasem een bevriende medewerker van justitie strafkorting zou regelen. Omkoping dus.

Opnames

De cliënt verklaart in de opnames aan Peter: "Die medewerker, zei hij, dat is een studievriend van mij. En die heb ik een envelop gegeven. Met geld daarin. Om zeg maar dat voor elkaar te krijgen wat hij gedaan heeft." De client vermoedt dat Khalid de 8 duizend euro in zijn eigen zak heeft gestoken. Ook zou deze client soortgelijke verhalen hebben gehoord van iemand die 10 duizend euro aan Kasem heeft betaald voor dezelfde 'dienstverlening'.

Peter vond het levensgevaarlijk

In één van de opnames richt Peter zich ook direct tot Khalid: "Dit is levensgevaarlijk Khalid. Dit had alles kunnen opblazen. Ons erbij. En dan hoef ik natuurlijk ook niet meer de komende drie jaar – wat zeg ik: de rest van m’n leven – bij een talkshow te gaan zitten om te zeggen dat iets recht of krom is."

Toekomst Khalid & Sophie onzeker

BNNVARA was niet op de hoogte van de zaak en beschouwt de aantijgingen als ernstig, waarbij integriteit centraal staat. In afwachting van verder onderzoek heeft Kasem besloten zijn werkzaamheden tijdelijk te staken.

Vermoedelijk zal ook de Deken van de Orde van Advocaten opheldering willen over deze zaak.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties