Koen: 'Koen Kardashian is dood'

Show & Tel
Koen: 'Koen Kardashian is dood'
Show & Tel

Koen: 'Koen Kardashian is dood'

Koen: 'Koen Kardashian is dood'

Koen Kardashian heeft zijn hart op de tong en is eerlijk over het seksueel misbruik dat hij vroeger meemaakte. In het nieuwe seizoen van Special Forces VIPS is te zien hoe hij oog in oog komt te staan met zijn verleden. Door de staf wordt hij namelijk apart genomen om zijn jeugdtrauma uit de doeken te doen.

Goed de weg kwijt

De avond is al aangebroken wanneer Koen met een zak over zijn hoofd de kamer wordt binnengeleid en op een stoel moet plaatsnemen. De staf wilt weten hoe het is om 'Koen Kardashian' te zijn, de zelfverzonnen titel waaronder Koen opereert op zijn social media-kanalen. ‘'Vermoeiend’' is zijn antwoord van en hij vertelt dat hij er een flink potje van heeft gemaakt. "Verslaafd ben ik altijd geweest, maar dit is wel echt goed uit de hand gelopen. Ik was goed de weg kwijt”, vertelt hij.

Uit de hand gelopen levensstijl

Een jaar geleden is Koen in een heel diep dal belandt. In die periode is hij een jongen die veel liegt en manipuleert. De staf is verrast door zijn openhartige verhaal en vraagt hoe het komt dat hij verslaafd is geraakt. Volgens Koen is het iets wat de beste kan overkomen, maar dat wilt de staf niet voor zoete koek aannemen. Uiteindelijk ontfutselen ze hem de waarheid: "Het kan natuurlijk komen door trauma’s en door een uit de hand gelopen levensstijl,'' onthuld hij."Dat ik op mijn zestiende verkracht ben. Ik heb het altijd voor mezelf gehouden, omdat ik me schuldig voelde.”

Koen Kardashian is dood

Toch laat Koen zijn leven niet langer bepalen door de wonden van vroeger en pakt hij de draad met volle moed weer op. "Iets wat ik heb geleerd is dat je zelf de verantwoordelijkheid moet nemen voor de dingen en de daden die je op je kerfstok hebt en dat heb ik het afgelopen jaar eindelijk gedaan,'' vertelt hij. Ook neemt hij afscheid van zijn doorgeslagen alter-ego. "Koen Kardashian is dood. Ik vind dit een heel mooi moment om met een frisse start te beginnen als Koen Pieter van Dijk.”

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN