Loslopende wolf in woonwijk Drenthe jaagt bewoners de stuipen op het lijf

Show & Tel
Loslopende wolf in woonwijk Drenthe jaagt bewoners de stuipen op het lijf
Show & Tel

Loslopende wolf in woonwijk Drenthe jaagt bewoners de stuipen op het lijf

Loslopende wolf in woonwijk Drenthe jaagt bewoners de stuipen op het lijf

In het Drenthse Eelde is een woonwijk opgeschrikt door een loslopende wolf op Tweede Paasdag. Een automobilist achtervolgde het dier en maakte een filmpje, dat nu viraal gaat. BBB-partijlid Sander Smit maakt zich nu enorme zorgen om de omwonende boeren en hun vee. "Probleemwolven!"

Op rondgaande beelden is te zien hoe een wolf door de straten van Eelde sprint. Dat een wilde wolf zich door de straten van een woonwijk manoeuvreert is opvallend, maar vermoedelijk gaat het om een verdwaald roofdier dat alleen opereert. In Drenthe verblijven twee wolvenroedels: een in Midden-Drenthe en een in het Drents-Friese Wold. Of de wolf in Eelde afkomstig is van een van deze roedels, is onbekend.

Probleemwolf

Hartstikke mooi zo'n wild beest, maar Sander Smit van de BoerBurgerBeweging maakt zich ernstige zorgen om het verschijnsel. "Ze waren volgens ‘wolvenexperts’ toch zó mensenschuw? Wolf liep vandaag rond tussen de woonhuizen in #Eelde nabij Groningen Airport. Tijd voor effectieve verlaging van beschermde status in EU. Probleemwolven verjagen en beheren'', schrijft hij op X. Schijnbaar hebben we naast probleemjongeren nu ook te kampen met een harige variant met snijtanden. Het is nogal onduidelijk wat Sander verstaat onder een 'probleemwolf'. Is dat wanneer het een Gucci-nektas draagt en een bluetooth speaker bijheeft?

'Stop met je BBBangmakerij!'

Sommige mensen reageren dan ook geïrriteerd op zijn tweet: "Dit is waarschijnlijk een jonge wolf op zoek naar een plek voor zichzelf en omdat hij de weg niet goed kent kan verdwalen. Informeer je eens en stop toch eens met je BBBangmakerij." En nog iemand spreekt zich fel uit tegen Sander: "Deze lui zijn standaard tegen wilde dieren, maar hebben er geen enkel probleem mee dat er miljoenen dieren per week vermoord worden in slachthuizen. Tja …."

Bekijk hieronder de beelden van de grote boze wolf die Eelde in een houdgreep heeft:

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties