Maarten van Rossem slaat toe: 'Eva Jinek is net een verwaarloosd gebouw!'

Show & Tel
Maarten van Rossem slaat toe: 'Eva Jinek is net een verwaarloosd gebouw!'
Show & Tel

Maarten van Rossem slaat toe: 'Eva Jinek is net een verwaarloosd gebouw!'

Maarten van Rossem slaat toe: 'Eva Jinek is net een verwaarloosd gebouw!'

Beroepschagrijn Maarten van Rossem vergelijkt Eva Jinek met een verwaarloosd Romeins gebouw. Volgens hem heeft haar transfer naar RTL 4 haar namelijk flinke schade opgeleverd.

Na de jaarwisseling keert presentatrice Eva Jinek terug naar RTL 4. Volgens van Rossem een kwalijke zet. Hij vindt dat de talkshowhost is beschadigd door haar lugubere publieke omroep-switch.

Aangetast imago

Het imago van Eva is behoorlijk aangetast, aldus Maarten in zijn podcast. “Nou, ik moet je zeggen… Ja, zij doet me toch denken aan sommige van die Romeinse gebouwen die in Italië licht verwaarloosd worden, waardoor er dan een klein struikje in de dakgoot groeit. Ik denk wel dat ze licht beschadigd is. In mijn ogen!”

Maarten vond haar RTL-keuze altijd al van de zotte.“Toen dit allemaal aangekondigd werd, omdat zij ‘de meest geniale talkshowleider’ enzovoort was, dacht ik: ik vind haar niet verstandig.”

'Daar ga je aan ten onder'

Maarten is van mening dat een serieuze presentator nooit voor RTL moet kiezen. “Ik vind dat RTL… Daar ga je aan ten onder als je serieuze ambities hebt. Inhoudelijk bedoel ik. RTL leidt altijd tot vage kletskoek en zangeresjes enzovoort. Dat neemt niet weg dat ik het laatst heel leuk vond om bij Humberto te zitten. Maar goed, dan mag je zeggen wat je wil zeggen.”

De kijkcijfers van Eva zijn in haar RTL-jaren behoorlijk gekelderd. "Er waren dramatische avonden bij, hoor”, verzucht Maarten. Qua kijkcijfers of qua inhoud? “Ik denk beide.”

Kinderwens

Maarten levert wel vaker commentaar op Eva en haar mossige dakgoot. Niet alleen heeft ze het imago van een verwaarloosde Romeinse keet, ook haar bombastische kinderwens staat hem gruwelijk in de weg. Volgens hem was mevrouwtje wel erg laat met haar tweede en had ze er beter 'op tijd' bij kunnen zijn. Gewoon niet verstandig, aldus de bromsnor van De Slimste Mens.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties