Matthijs van Nieuwkerk keert terug op televisie

Show & Tel
Matthijs van Nieuwkerk keert terug op televisie
Show & Tel

Matthijs van Nieuwkerk keert terug op televisie

Matthijs van Nieuwkerk keert terug op televisie

De terugkeer van de DWDD-boeman is aanstaande! Omroepdirecteur Jan Slagter zal binnenkort voorstellen indienen bij de NPO voor programma's die het mogelijk maken voor Matthijs van Nieuwkerk om terug te keren op televisie.

Van Nieuwkerks kant van het verhaal

Dit maakte Slagter dinsdag bekend aan het ANP. In eerste instantie wil Slagter een programma waarin Van Nieuwkerk zijn kant van het verhaal kan vertellen. "Maar het is ook rechtvaardig dat hij daarna weer meer gaat doen op de Nederlandse televisie," aldus Slagter. De directeur van Omroep MAX pleitte dinsdagavond in RTL Boulie voor een snelle terugkeer van de DWDD-ster op televisie.

Etentje

Slagter heeft onlangs gegeten met Van Nieuwkerk en zegt namens de voormalige BNNVARA-presentator "dat Matthijs wel wat wil zeggen over wat er is gebeurd en wat dat met hem heeft gedaan." Slagter hoopt zijn plan voor een interview met Van Nieuwkerk deze week nog aan de NPO voor te leggen.

Fout

Hij weet nog niet wie het gesprek met de presentator moet voeren. "Er zijn natuurlijk dingen fout gegaan, maar Matthijs heeft recht op een podium om zijn kant van het verhaal te delen," stelt de omroepdirecteur. De woordvoerder van Van Nieuwkerk was dinsdagavond nog niet bereikbaar voor commentaar.

Volkskrant

Van Nieuwkerk verliet eind 2022 BNNVARA na een publicatie in de Volkskrant over de angstcultuur op de redactie van zijn programma De Wereld Draait Door. De commissie Van Rijn onderzoekt momenteel het grensoverschrijdend gedrag binnen de NPO en in Hilversum. Het wangedrag bij DWDD wordt in het onderzoek betrokken.

De commissie zal naar verwachting in de zomer haar bevindingen en bijbehorend actieplan delen.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties