OM heeft aangifte Maxime Meiland afgerond: 'Geen verdenking van verkrachting'

Show & Tel
OM heeft aangifte Maxime Meiland afgerond: 'Geen verdenking van verkrachting'
Show & Tel

OM heeft aangifte Maxime Meiland afgerond: 'Geen verdenking van verkrachting'

OM heeft aangifte Maxime Meiland afgerond: 'Geen verdenking van verkrachting'

Maxime Meiland schreef in haar biografie over een verkrachting, die zou hebben plaatsgevonden op een losbandige avond met vrienden toen ze slechts 15 jaar oud was. De verdachte is een inmiddels 29-jarige man, wiens indentiteit geheim blijft. Gisteren deed het OM uitspraak. Zij concludeerden dat het ontbreekt aan voldoende bewijs en daarom zal de vermeende verkrachter niet worden vervolgd.

Afgelopen januari deed Maxime aangifte van verkrachting, nadat ze in de zomer van 2010 zou zijn misbruikt door een 29-jarige man. De zedenpolitie heeft naar aanleiding van de aangifte grondig onderzoek gedaan naar de zaak. Helaas concluderen ze dat dit geen ondersteunend bewijs heeft opgeleverd. De zaak wordt daarom gesloten en de vermeende verkrachter zal niet worden vervolgd.

Smaad en laster

Slachtofferadvocaat Sébas Diekstra zegt het volgende over de uitspraak in gesprek met RTL Boulevard: "Het is goed om te zien dat de politie en het Openbaar Ministerie gedegen onderzoek naar de zaak hebben gedaan. Dat het lastig werd om tot een haalbare vervolging te komen, was al duidelijk. Cliënte is aan de ene kant teleurgesteld, maar aan de andere kant ook opgelucht dat dit nu achter de rug is."

Nadat Maxime in haar boek 'Misbruikt, ontspoord en nu... gelukkig!' de verkrachting uit de doeken deed, klaagde de verdachte haar aan wegens smaad en laster. Ook deze beschuldiging is geseponeerd. "Dat de aangifte van smaad tegen cliënte is geseponeerd, is niet minder dan logisch", vertelt Sébas, de advocaat van Maxime.

Uitspraak advocaat tegenpartij

Peter Schouten, de advocaat van de opponent laat weten: "Mijn cliënt en ik zijn sinds de aangifte van Maxime Meiland letterlijk geen dag ongerust geweest. Het lijdt voor cliënt en de getuigen die erbij waren geen twijfel dat er geen sprake was van verkrachting of enig seksueel misbruik. De vrijpartij tussen deze twee tieners was met wederzijdse instemming. Als Maxime Meiland 13 jaar geleden deze aangifte had gedaan, was dat toen al uitgekomen. Daarom is het zo kwetsend om opeens een wazige en vage beschuldiging in een boek te publiceren, geheel tegen de feiten in."

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties