Ontspoorde gek steelt pizzawagen en beukt 7 auto's van de weg (BEELDEN)

Show & Tel
Ontspoorde gek steelt pizzawagen en beukt 7 auto's van de weg (BEELDEN)
Show & Tel

Ontspoorde gek steelt pizzawagen en beukt 7 auto's van de weg (BEELDEN)

Ontspoorde gek steelt pizzawagen en beukt 7 auto's van de weg (BEELDEN)

Een krankzinnige knaap heeft op zaterdagavond in Etten-Leur een pizzawagen gestolen, om 'm vervolgens als botsauto te gebruiken op de snelweg. Op de E19 beukte de dief express tegen andere bestuurders op. Ahmed Ibrahim, eigenaar van pizzeria Toscana, is zich doodgeschrokken. "Waarom doet iemand zoiets?"

Volgens Ahmed is de bestelwagen gegapt terwijl de bezorger een bestelling afleverde aan de deur. Deze bezorger is na het incident gelukkig goed opgevangen. “Dit was echt schrikken voor mijn collega. Het is al moeilijk om aan personeel te komen en dan gebeurt dit. Hij is gelukkig niet gewond geraakt.”

Zeven aanrijdingen

De rover is een man van 31 jaar die eerder op de avond in een restaurant in Etten-Leur heeft gegeten en gedronken zonder af te rekenen. Vervolgens stal hij de pizzawagen en veroorzaakte hij maar liefst zeven aanrijdingen op de snelweg E19 in België. Hij is zelf ernstig gewond geraakt. Ondertussen zit pizzeria Toscana met een overspannen collega en een total loss gebotste bestelbus.

Bewuste actie

Eén van de bestuurders van de auto's die werden aangereden, vertelt aan een Belgische krant dat de bandiet ‘gewoon een gek' is 'die mensen aan het rammen was.’ Hij weet zeker dat het een bewuste actie is geweest: “Die man had blijkbaar een valhelm op, dat toont de intentie.”

Op de kop geslagen

De dief, die hoopte later die avond een bus vol quattro formaggi en ziltige ansjovis te kunnen oppeuzelen, haalde het helaas niet tot aan zijn voordeur. Na op een botsing op de snelweg is hij op de kop geslagen en volledig gecrasht. Hij is aangehouden en naar het ziekenhuis gebracht. Agenten hadden de wagen al eerder in het vizier, omdat het rijtuig als gestolen werd geregistreerd.

'We hebben niks verkeerd gedaan'

Mensen uit de omgeving denken nu dat pizzeria Toscana 'n brokkenpiloot in dienst heeft. "Ze denken dat onze bezorgers als gekken rijden. Ik heb zelfs een mailtje van iemand die zei dat ze daarin geen eten meer bij ons wil bestellen. Dat is jammer, we hebben niks verkeerd gedaan", vertelt Ahmed Ibrahim.

Bekijk de beelden van de crash hieronder:

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties