Overvallers realityster Mark Gillis veroordeeld tot bizarre jaar celstraf

Show & Tel
Overvallers realityster Mark Gillis veroordeeld tot bizarre jaar celstraf
Show & Tel

Overvallers realityster Mark Gillis veroordeeld tot bizarre jaar celstraf

Overvallers realityster Mark Gillis veroordeeld tot bizarre jaar celstraf

De twee kwajongens die verantwoordelijk zijn voor de overval op Mark Gillis in 2021, zijn vandaag veroordeeld tot 5 jaar celstraf. Dat smaakt naar gerechtigheid. Toch gaat een derde verdachte vrijuit wegens gebrek aan bewijs. Dit besloot de rechtbank in Den Bosch deze dinsdag.

Getaserd en getrapt

De overvallers moeten daarnaast een schadevergoeding van maar liefst 13,5k aftikken. In november 2021 is de zoon van Peter Gillis overvallen toen hij bij zijn chalet in Ommel aankwam. Daar begonnen de vlegels op hem in te trappen en slaan, werd hij getaserd én zijn keel werd dichtgeknepen. Het Openbaar Ministerie zag de daders het liefst zes jaar lang achter slot en grendel verdwijnen, maar spaarden ze toch met een bescheiden vijf jaar.

Zakelijk geschil

De daders zijn een 43-jarige man uit Den Bosch en een 41-jarige meneer uit Den Haag. Laatstgenoemde beweerde dat het helemaal niet om een overval ging, maar om een zakelijk geschil. Een 54-jarige verdachte uit Tilburg is door de rechter vrijgesproken. De mazzelpik.

Verklaring

Eerder las Mark al een droevige verklaring voor in de rechtbank. “Het enige waar ik aan kon denken waren de mooie tijden die ik mee had gemaakt. Ik was letterlijk aan het wachten tot er een mes in mijn rug werd gestoken”, jammerde de mollige tv-ster. Ook zei hij dat de angst om ontvoerd te worden groter was dan de angst voor de dood. “Ik hoop dat jullie gestraft worden, maar dat zal dan slechts voor een tijdje zijn. Ik ben getekend voor het leven.”

Doorgesnoven Gillis

Eén van de verdachten vertelde destijds een heel ander verhaal. Volgens hem was Mark Gillis die bewuste avond doorgesnoven en dronken. "Het liep uit de hand, waarop we besloten hem vast te binden. We waren niet van plan om naar het vakantiepark te gaan om hem te overvallen.”

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties