Dierenvriend Peter Gillis speelt met een meute vleesvarkens (beelden)

Show & Tel
Dierenvriend Peter Gillis speelt met een meute vleesvarkens (beelden)
Show & Tel

Dierenvriend Peter Gillis speelt met een meute vleesvarkens (beelden)

Dierenvriend Peter Gillis speelt met een meute vleesvarkens (beelden)

Op 2 november ligt ie in je lokale boekhandel: de bourgondische kookgids 'Hatseflats' van Peter Gillis. Daarin vind je alle favoriete receptjes van de Brabantse veelvraat. Denk aan onder andere hamburgers, erwtensoep, worstenbrood en nasi. Klinkt allemaal appeltje eitje, maar achter die gerechten zit ontzettend veel research. Op Instagram deelt Peter de behind the scenes van zijn zoektocht naar het allerbeste vlees.

Vijfsterren boerderij

Op Instagram plaats Peter een foto waarop hij een zeug het hof maakt met een stukje stokbrood. Een vertederend beeld. "Voor mijn kookboek Hatseflats ben ik continu op zoek naar mooie ingrediënten. Tijdens die zoektocht kwam ik uit bij de Vleesboerderij Van Trijp in het Brabantse Schijf." Het gaat hier om een ambachtelijke slager met weilanden vol dikbilrunderen en Engelse wilde zwijnen.

Peter vervolgt: "Hier ben ik heel gastvrij ontvangen en heb ik met eigen ogen kunnen zien waarom zij zich met recht een vijfsterren boerderij mogen noemen. Tijdens het hele proces zie je dat de dieren centraal staan en de goede zorg die alle dieren hier ontvangen proef je wat mij betreft echt terug in een heerlijk stukje vlees."

Massa is Kassa

De realityster verkondigt dat hij zelf ook de handen uit de mouwen heeft gestoken en dat die beelden zullen verschijnen in het nieuwe seizoen van Massa is Kassa. Mogelijk zien we de kaalbol dus mestscheppen, biggen voeren in de kraamstal of hun moeders hoogstpersoonlijk uitbenen. Het kan zomaar heel luguber uitpakken.

'Met je broer op de foto?'

Petertje ontvangt opvallende reacties onder de foto van hem en de krulstaart. Zo zien een aantal mensen wat genetische overeenkomsten. "Met je broer op de foto?,'' reageert iemand. En een andere grapjurk: "Ik zie de gelijkenis."

Reserveer het kookboek

Door dit aandoenlijke beeld nieuwsgierig geworden naar de schransbundel van Gillis? Klik dan hier om alvast je eigen 'Hatseflats'-exemplaar te reserveren.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties