Politie opent klopjacht op Nederlander na verdachte moord in Australië

Show & Tel
Politie opent klopjacht op Nederlander na verdachte moord in Australië
Show & Tel

Politie opent klopjacht op Nederlander na verdachte moord in Australië

Politie opent klopjacht op Nederlander na verdachte moord in Australië

De Australische politie is op zoek naar een Brabander, die betrokken zou zijn bij de brute moord op de 21-jarige Lilie James. De docente werd donderdag dood gevonden in een kleedkamer van de privéschool waar ze lesgaf in Sydney. De politie opent hierom een klopjacht naar haar ex-vriend Paul T. (24), die in Best op de middelbare school zat.

Heftige hoofdwonden

De 21-jarige waterpolodocente werd woensdagavond even voor middernacht lokale tijd dood gevonden in de kleedkamer van de St. Andrew's Cathedral School. Ze had onder meer heftige verwondingen aan haar hoofd, vermoedelijk aangebracht met een hamer. Volgens The Daily Mail zou T. zelf uren na de moord naar de politie hebben gebeld. Diverse andere media melden vooralsnog dat het haar ongeruste familie was die een telefoontje pleegde, toen hun dochter niet thuis kwam.

Relatie beëindigd

Kort na de vondst van het lichaam lieten de lokale autoriteiten weten dringend op zoek te zijn naar een 24-jarige Nederlander genaamd Paul T. De twee zouden woensdagavond hebben afgesproken op het schoolterrein. Op camerabeelden is terug te zien hoe ze rond zeven uur samen de school binnen gingen.

De twee kenden elkaar via de privéschool in het zakendistrict van Sydney. Lilie was daar werkzaam als waterpolodocente, T. studeerde er en was er een tijd actief als hockeycoach. Ook nu zou hij nog regelmatig helpen met klussen op de school. De twee zouden voor een korte tijd een 'geheime relatie' hebben gehad, maar die zou een paar dagen terug zijn geëindigd.

Politie opent klopjacht

De politie is sindsdien grondig op zoek naar deze Paul. Daarbij wordt ook onderzoek gedaan in de plaats Vaucluse, de vermoedelijke woonplaats van T. Er wordt vooral gezocht in de buurt van The Gap, een populair uitzichtpunt bij de kliffen aan het water. Daar zouden ook meerdere bezittingen van T. zijn gevonden, waaronder zijn rugzak.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties