Presentatrice Ongehoord Nederland ontslagen door haar taalgebruik op X

Show & Tel
Presentatrice Ongehoord Nederland ontslagen door haar taalgebruik op X
Show & Tel

Presentatrice Ongehoord Nederland ontslagen door haar taalgebruik op X

Presentatrice Ongehoord Nederland ontslagen door haar taalgebruik op X

Een van de presentatrices van Ongehoord Nederland nokt ermee, omdat haar verboden wordt om gebruik te maken van het platform 'X'. Ze vindt het 'vrije woord' belangrijker dan haar baantje voor de omroep, die zelf pleit juist 'een stem te willen geven aan degene die zich niet vertegenwoordigd voelen in de gangbare politiek en media.'

'Verkoop mijn ziel'

Op 'X' kondigt Raisa Blommestijn aan de biezen te pakken. Dit omdat ON!-baas Arnold Karskens haar gevraagd heeft om te stoppen met het mediaplatform 'X'. Hier ging de blondine niet mee akkoord en daardoor ontstond er wrijving binnen Ongehoord Nederland. “Dit ‘aanbod’ – wat niets minder is dan een poging tot censureren van mij en mijn accounts – staat volledig haaks op de waarden waarvan ik dacht dat deze ook door en bij Ongehoord Nederland verdedigd worden: vrijheid van meningsuiting en persvrijheid”, schrijft de presentatrice. “Ik kan hier dan ook absoluut niet mee akkoord gaan. Als ik akkoord zou gaan, verkoop ik mijn ziel."

Het zwijgen opleggen

Ze geeft aan dat voor haar het ‘vrije woord’ belangrijker is dan haar baan bij Ongehoord Nederland. “Voor mij gaat de strijd voor het vrije woord uiteraard verder. Ik laat mij door niemand het zwijgen opleggen.” Ze is haar volgers dankbaar dat zij nog altijd achter haar staan, ook in deze periode.

Raisa heeft ruggengraat

Het is nogal hypocriet dat een omroep die zich naar eigen zeggen hardmaakt om ieders stem te vertegenwoordigen, een baas heeft die een werknemer wil censureren op sociale media. Het blijkt dat Raisa een van de weinige ‘bekende’ personen die wél een ruggengraat heeft en niet buigt voor het commando van ‘grote bazen’. De reactie van voorzitter Arnold Karskens laat nog even op zich wachten, hij komt later met een uitgebreide reactie op het ontslag van de presentatrice.

Bekijk de tweet van Raisa hieronder:

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties