Nieuw Erotisch centrum teistert Ruben Nicolai: 'Mijn kinderen fietsen daar'

Show & Tel
Nieuw Erotisch centrum teistert Ruben Nicolai: 'Mijn kinderen fietsen daar'
Show & Tel

Nieuw Erotisch centrum teistert Ruben Nicolai: 'Mijn kinderen fietsen daar'

Nieuw Erotisch centrum teistert Ruben Nicolai: 'Mijn kinderen fietsen daar'

Ruben Nicolai dacht in 2022 dat hij de hoofdprijs had bemachtigd toen hij een prachtig appartement in Amsterdam Noord op de kop tikte. Wat er bij de verkoop wel was verzwegen is dat gemeente Amsterdam in hetzelfde buurtje binnenkort een enorm erotisch centrum wil bouwen voor honderd sekswerkers.

Steeds kwader

De plannen voor het nieuwe centrum werden besproken tijdens een inspraakavond, die Ruben naar eigen zeggen vol verontwaardiging volgde via een livestream. Hij dacht dat dat wel genoeg zou zijn. 'Maar tijdens het kijken werd ik steeds kwader. Ik was aan het schelden tegen het scherm en zei tegen mijn kinderen: ‘Ik móet hier naartoe.''

Seksueel spektakel

Het erotische centrum zal gebouwd worden op de NDSM Werf; vlakbij het nieuwe stulpje van Ruben en vriendin Pauline. De burgemeester van Amsterdam, Femke Halsema, ziet hier geen probleem in en zegt dat er geen overlast zal komen door het enorm seksueel spektakel. Maar Ruben is het hier absoluut niet mee eens.

Mijn kinderen fietsen daar

'Je stampt een compleet nieuwe wijk uit de grond bij de NDSM-werf en dan lok je daar met mooie praatjes gezinnen met jonge kinderen naartoe. Er is daar al niet veel groen of plek om te spelen, en dan zet je daar ook nog een Erotisch Centrum neer langs de plek waar mijn kinderen fietsen, ook door het donker, van hun moeder naar mij en weer terug.' Toch wel begrijpelijk dat Ruben hier problemen mee heeft; en makkelijk praten voor Halsema, die zelf veilig vertoeft in een pand op de Herengracht.

Frustrerend

'En dan zegt de burgemeester de hele tijd dat de veiligheid niet omlaag gaat. De héle tijd. Ik vond het echt frustrerend.' Volgens Ruben komen er hierdoor meer ‘gefrustreerde, schimmige of viezige’ mannen in de wijk. Ook is hij niet te spreken over de mensen die sekswerkers in dienst hebben. Volgens Ruben: 'Die zijn ook niet altijd even keurig.'

Podcast

De Podcast waarin Ruben zijn verhaal vertelt heet Ruben Tijl Ruben, en de naam verklapt het al: het zijn de drie oud-lama's die deze Podcast zijn gestart. Wekelijks verschijnt er een nieuwe aflevering online van het trio; deze zijn ook op Youtube te bekijken.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties