‘SBS, stop met Peter Gillis!’

Show & Tel
‘SBS, stop met Peter Gillis!’

‘SBS, stop met Peter Gillis!’

‘SBS, stop met Peter Gillis!’

Evert Santegoeds heeft tv-zender SBS6 opgeroepen onmiddellijk actie te ondernemen tegen de reality-tv-ster Peter Gillis, naar aanleiding van een schokkend verhaal dat het roddelprogramma RoddelPraat aan het licht heeft gebracht.

Volgens het programma zou Peter seksueel geweld hebben gebruikt tegen zijn vriendin Nicol en zouden hij en twee andere Poolse mannen haar scharrel in elkaar hebben geslagen. Ondanks het feit dat Peter deze beschuldigingen ontkent, vindt Evert dat zijn geloofwaardigheid is aangetast.

Als vaste deskundige in SBS6's nieuwsshow Shownieuws heeft Evert in zijn podcast Strictly Private laten weten dat de zender de samenwerking met Peter moet staken. "Nicol, maak dat je wegkomt! Dat geldt eigenlijk ook voor SBS 6: wegwezen met die mensen. Het gaat van kwaad tot erger. De sympathie is helemaal weg en de manier waarop die mensen zich lijken te gedragen tegen winkelpersoneel en in restaurants: het is weerzinwekkend", aldus Evert.

Het verhaal werd verder bevestigd door een andere bron die beweerde dat als Evert de waarheid over de acties van Peter aan het licht zou brengen, dit hem aanzienlijke schade zou berokkenen. "Hij heeft het natuurlijk helemaal verknald onze Peter: hij kan nu ontkennen wat hij wil, maar geen hond die die man nog gelooft na de laatste keer," verklaarde Evert, verwijzend naar een incident waarbij de politie Peter had aangehouden ondanks dat er op dat moment geen bewijs was dat hem in verband bracht met enig vergrijp. Zijn gebrek aan geloofwaardigheid maakt het moeilijk voor iedereen om zijn huidige ontkenningen weer te geloven.

Evert gelooft dat dit een brug te ver is voor Peter en dat dit schandaal zijn ondergang zal worden. In zijn podcast verwoordde hij zijn gevoelens ten aanzien van de situatie in sterke bewoordingen: "Je wordt er toch echt niet vrolijk van [...] Het is niet grappig, het is niet geestig, het is niet leuk. Het is helemaal niets eigenlijk[...] Hoe ze andere mensen behandelen... Het is soms te grof voor woorden [...] Ik denk dat het einde van deze serie in zicht is." Ondanks deze ernstige situatie heeft SBS6 echter nog geen formele stappen ondernomen en tot nu toe alleen een korte verklaring uitgegeven waarin staat dat ze de ontwikkelingen op de voet volgen.

 

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties